5 μύθοι σχετικά με το δέρμα και τι πραγματικά πρέπει να κάνεις για να λάμψεις

Το λαμπερό δέρμα είναι αναμφίβολα μια από τις πιο δύσκολες αποστολές μας που σχετίζονται με την εξωτερική εμφάνιση. Ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν και αποδέχονται ότι η όψη του μεγαλύτερου οργάνου του ανθρώπου εξαρτάται και από γενετικούς παράγοντες ενώ άλλοι πασχίζουν να συμβαδίσουν με μύθους που κυκλοφορούν.
Το λαμπερό δέρμα είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων, μερικοί από τους οποίους είναι: η γενετική προδιάθεση, η φροντίδα με τα κατάλληλα μέσα αφού δεν είναι όλα τα προϊόντα κατάλληλα για κάθε τύπο δέρματος, η διατροφή, η άσκηση, η ψυχική υγεία.
Παρακάτω 5 μύθοι που κυκλοφορούν σχετικά με το δέρμα και τη φροντίδα του και τι πραγματικά πρέπει να κάνεις για να λάμψεις. 
 
Μύθος 1: Το λιπαρό δέρμα δεν χρειάζεται ενυδάτωση
 
Εννοείται πως και το λιπαρό δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση. Τα άτομα με λιπαρό δέρμα πρέπει να επιλέγουν προϊόντα ενυδάτωσης με πιο ελαφριά υφή ώστε να μην κλείνουν οι πόροι του δέρματος με αποτέλεσμα να δημιουργείται ακμή. 
 
Μύθος 2: Μπορείς να συρρικνώσεις τους πόρους στο δέρμα σου
 
Το μέγεθος των πόρων του δέρματος εξαρτάται από γενετικούς παράγοντες. Άτομα με πιο σκούρο δέρμα συνηθίζεται να έχουν μεγαλύτερους πόρους. Τα προϊόντα που υπόσχονται ότι συρρικνώνουν τους πόρους, στην πραγματικότητα πετυχαίνουν μια παροδική λείανση της επιδερμίδας. Δεν λύνουν δηλαδή το πρόβλημα μόνιμα. Μια κρέμα με ρετινόλη θα μπορούσε να λειάνει το δέρμα αλλά και πάλι δεν αποτελεί μόνιμη λύση. 
 
Μύθος 3: Το καυτό νερό απολεπίζει καλύτερα το δέρμα
 
Το καυτό νερό ερεθίζει το δέρμα και το κάνει πιο ευάλωτο σε διάφορα προβλήματα. Το χλιαρό νερό με ένα απαλό σαπούνι είναι η καλύτερη λύση για τον καθαρισμό του δέρματος. 
 
Μύθος 4: Η έλλειψη ύπνου ευθύνεται για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια
 
Ο καλός ύπνος βοηθάει γενικά την όψη μας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο κακός ύπνος ευθύνεται για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Οι μαύροι κύκλοι μπορεί να οφείλονται σε γενετικούς παράγοντες ή ακόμη και σε έλλειψη σιδήρου. 
 
Μύθος 5: Χρειάζεσαι αντηλιακό προσώπου μόνο όταν είσαι έξω…
 
Η ακτινοβολία από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή ακόμα και από το κινητό τηλέφωνο μπορεί να καταστρέψει την επιδερμίδα του προσώπου. Κάπως έτσι, καλό είναι να φοράμε μια αντηλιακή κρέμα προσώπου και μέσα στο σπίτι ή στο γραφείο…
 
λαμπερό δέρμαπροστασία δέρματος