7 καθημερινές συνήθειες που δεν ξέρατε ότι καταστρέφουν τα νύχια σας

Συνήθειες που ίσως δεν έχετε σκεφθεί ότι μπορεί να φθείρουν και να κιτρινίζουν τα νύχια σας:

Αφήνετε το βερνίκι για πολύ καιρό:  μπορεί να φαίνεται ακίνδυνο, αλλά σίγουρα πιο υγιεινό να το αφαιρέσετε.  Ο κίνδυνος με το να διατηρείτε το βερνίκι νυχιών σας για πολύ καιρό είναι ότι η χρωστική ουσία στο βερνίκι νυχιών μπορεί να μουλιάσει στα πάνω μερικά στρώματα του νυχιού και να τα στεγνώσει. Ειδικά στο βερνίκι των νυχιών στα πόδια. καλό είναι να αφήσετε τα νύχια να αναπνεύσουν για μία ή δύο εβδομάδες μεταξύ του μανικιούρ.

Δεν πλένετε καλά τα χέρια: Εσείς νομίζετε οτι τα πλένετε, αλλά στο πλύσιμο φτάνετε μέχρι τα νύχια; Η παραμέληση των νυχιών σας στη διαδικασία πλυσίματος των χεριών θα μπορούσε να επιτρέψει τη συσσώρευση βακτηρίων από κάτω, αφήνοντας τις άκρες των δακτύλων σας πρωταρχικούς υποψηφίους για μόλυνση. Πλένετε τα χέρια με μια καθαρή βούρτσα νυχιών τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Χρησιμοποιείτε τα νύχια ως εργαλεία:   Ποτέ μην χρησιμοποιείτε τα νύχια σας για να ανοίξετε κουτιά σόδας ή σούπας (αντ’ αυτού χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι), να μαζέψετε ταινία συσκευασίας, να ξεβιδώσετε ένα καρφί, να ξύσετε ετικέτες τιμών  ή να ολοκληρώσετε οποιαδήποτε άλλη εργασία για την οποία έχει ήδη εφευρεθεί ένα εργαλείο .

Πλένετε τα πιάτα χωρίς γάντια: Τα νύχια διογκώνονται στο νερό, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Επιπλέον, το απορρυπαντικό πιάτων μπορεί να στεγνώσει το δέρμα και τα νύχια. Πετάξτε ένα ζευγάρι γάντια καθαρισμού για να προστατέψετε τα χέρια σας.

Καθαρίζετε χωρίς γάντια: Αν και δεν θέλετε τα γάντια καθαρισμού του σπιτιού σας να είναι ίδια με αυτά των πιάτων, πάρτε ένα ζευγάρι για το καθένα. Η έκθεση σε προϊόντα καθαρισμού θα μπορούσε να στεγνώσει τα νύχια μας. Συμβουλή: Τα καθαριστικά με βάση το αλκοόλ είναι τα χειρότερα.

Δεν τρώτε τα λαχανικά σας: Τα νύχια σας αντικατοπτρίζουν τις τροφές που τρώτε. Αν λοιπόν συνηθίζετε να επιλέγετε μη υγιεινές τροφές, μην περιμένετε άψογα νύχια. Τροφές πλούσιες σε σίδηρο (αυγά, σπανάκι, κόκκινο κρέας κ.λπ.), μπορούν να ενισχύσουν τα νύχια. Για επιπλέον δύναμη, προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας λάδι λιναρόσπορου στο πρωινό σας κάθε πρωί.

υγιή νύχιανύχια