9 αποδεδειγμένα οφέλη των καρυδιών

 Η απλή αναφορά στην θρεπτική αξία των καρυδιών δεν περιγράφει στο ελάχιστο τα αναρίθμητα οφέλη των καρυδιών για την υγεία.

Τα καρύδια παρέχουν υγιή λίπη, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα – και αυτό είναι μόνο η αρχή για το πώς μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία.

Η πιο κοινή ποικιλία καρυδιάς είναι η αγγλική καρυδιά, η οποία είναι και η πιο μελετημένη μορφή.

Τα σημαντικότερη οφέλη που παρέχουν είναι τα εξής:

  1. Αποτελούν πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών: Τα καρύδια είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της οξειδωτικής βλάβης στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της βλάβης λόγω της «κακής» LDL χοληστερόλης, η οποία προάγει την αθηροσκλήρωση.
  2. Φυτική πηγή Ω3 λιπαρών οξέων: Τα καρύδια είναι μια καλή πηγή φυτικής μορφής ωμέγα-3 λιπαρών, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων.
  3. Αντιφλεγμονώδης δράση: Αρκετές φυτικές ενώσεις και θρεπτικά συστατικά στα καρύδια μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής, η οποία είναι ο βασικός ένοχος σε πολλές χρόνιες ασθένειες.
  4. Προάγουν την υγεία του εντέρου: Η κατανάλωση καρυδιών θρέφει τα ευεργετικά βακτήρια που ζουν φυσιολογικά στο έντερο. Αυτό προάγει την υγεία του εντέρου και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ασθένειας.
  5. Αντικαρκινική δράση: Οι πολυφαινόλες στα καρύδια μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο για ορισμένους καρκίνους, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων του μαστού, του προστάτη και του παχέος εντέρου. Ωστόσο, χρειάζονται περισσότερες ανθρώπινες μελέτες για να επιβεβαιωθεί αυτό.
  6. Σύμμαχος στην απώλεια βάρους: Τα καρύδια βοηθούν σημαντικά στην απώλεια βάρους, καθώς και στον έλεγχο της πείνας.
  7. Συμβάλλουν στην διαχείριση του διαβήτη τύπου 2: Η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του διαβήτη τύπου 2 και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου, καθώς μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του βάρους. Επίσης, τα καρύδια μπορεί να έχουν πιο άμεσες επιδράσεις στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.
  8. Διατήρηση καλή αρτηριακής πίεσης: Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση περίπου 28 γρ. ξηρών καρπών καθημερινά, συμπεριλαμβανομένων των καρυδιών, ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής για την καρδιά, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της αρτηριακής πίεσης.
  9. Καλή εγκεφαλική λειτουργία: Τα καρύδια περιέχουν θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του εγκεφάλου σας από την φλεγμονή και υποστηρίζουν την καλή λειτουργία του εγκεφάλου με την πάροδο των χρόνων.

 

 

 

Τα καρύδια είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικός ξηρός καρπός. Έχουν σημαντική αντιοξειδωτική δράση και είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά σε σχέση με άλλους ξηρούς καρπούς.

Αυτό το πλούσιο θρεπτικό προφίλ συμβάλλει στα πολλά οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με τα καρύδια, όπως μειωμένη φλεγμονή και βελτιωμένους παράγοντες κινδύνου καρδιακών παθήσεων.

Οι επιστήμονες εξακολουθούν να ανακαλύπτουν τους πολλούς τρόπους με τους οποίους οι φυτικές ίνες καρυδιών και οι φυτικές ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων των πολυφαινολών, μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το μικροβίωμα του εντέρου και να συμβάλουν στην καλή υγεία.

 

καρύδια