9 συνταγές για σπιτικές μάσκες προσώπου που λειτουργούν πραγματικά

Φτιάξτε μια σπιτική μάσκα προσώπου από μπανάνες

Ποιος χρειάζεται Botox όταν έχετε μπανάνες;   Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μπανάνα ως μια απολύτως φυσική, σπιτική μάσκα προσώπου που ενυδατώνει το δέρμα σας και το αφήνει να φαίνεται και να αισθάνεται πιο απαλό. Πολτοποιήστε μια ώριμη μπανάνα μεσαίου μεγέθους σε μια λεία πάστα και μετά απλώστε την απαλά στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Αφήστε το να δράσει για 10 με 20 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Πώς να φτιάξετε μια σπιτική μάσκα προσώπου με ξύδι

Η χρήση του ξιδιού ως τονωτικού δέρματος χρονολογείται από την εποχή της Ελένης της Τροίας και είναι εξίσου αποτελεσματική σήμερα. Αφού πλύνετε το πρόσωπό σας, ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο με 2 φλιτζάνια νερό ως τελικό ξέβγαλμα για να καθαρίσετε και να σφίξετε το δέρμα σας. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια σπιτική μάσκα προσώπου αναμειγνύοντας 1/4 φλιτζάνι ξύδι μηλίτη με 1/4 φλιτζάνι νερό. Εφαρμόστε απαλά το διάλυμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το να στεγνώσει.

Μάσκες προσώπου με γάλα

Αλλος τρόπος για να κάνετε στον εαυτό σας μια  περιποίηση προσώπου σπα στο σπίτι. Φτιάξτε μια σπιτική μάσκα προσώπου ανακατεύοντας 1/4 φλιτζάνι γάλα σε σκόνη με αρκετό νερό για να σχηματίσετε μια παχιά πάστα. Καλύψτε καλά το πρόσωπό σας με το μείγμα, αφήστε το να στεγνώσει τελείως και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Θα νιώσετε το πρόσωπό σας, φρέσκο ​​και αναζωογονημένο!

Πώς να φτιάξετε μια σπιτική μάσκα προσώπου με πλιγούρι βρώμης

Αν ψάχνετε για ένα γρήγορο pick-me-up που θα σας κάνει να νιώθετε και να φαίνεστε καλύτερα, δώστε στον εαυτό σας μια περιποίηση προσώπου με πλιγούρι βρώμης. Συνδυάστε 1/2 φλιτζάνι ζεστό —όχι βραστό— νερό και 1/3 φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης. Αφού το νερό και το πλιγούρι έχουν καθίσει για δύο ή τρία λεπτά, ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας απλό γιαούρτι, 2 κουταλιές της σούπας μέλι και 1 μικρό ασπράδι αυγού. Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα της μάσκας στο πρόσωπό σας και αφήστε τη να μείνει για 10 με 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Μάσκες προσώπου με μαγιονέζα

Γιατί να σπαταλάτε χρήματα σε ακριβές κρέμες όταν μπορείτε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με μια καταπραϋντική σπιτική μάσκα προσώπου με μαγιονέζα ολόκληρου αυγού από το δικό σας ψυγείο; Απλώστε απαλά τη μαγιονέζα στο πρόσωπό σας και αφήστε τη να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια σκουπίστε το και ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Το πρόσωπό σας θα είναι καθαρό και λείο.

Πώς να φτιάξετε μάσκες προσώπου με γιαούρτι

Δεν χρειάζεται να πάτε σε ένα σπα για να δώσετε στο πρόσωπό σας μια γρήγορη βοήθεια. Για να καθαρίσετε το δέρμα σας και να σφίξετε τους πόρους, ρίξτε λίγο απλό γιαούρτι στο πρόσωπό σας και αφήστε το να καθίσει για περίπου 20 λεπτά. Για μια αναζωογονητική μάσκα προσώπου, ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού απλό γιαούρτι με το χυμό από 1/4 φέτας πορτοκαλιού, λίγο από τον πολτό πορτοκαλιού και 1 κουταλάκι του γλυκού αλόη. Αφήστε το μείγμα στο πρόσωπό σας για τουλάχιστον πέντε λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Φτιάξτε μια σπιτική μάσκα προσώπου από μουστάρδα

Ταμπονάρετε το πρόσωπό σας με απαλή κίτρινη μουστάρδα για σύσφιξη. Παράλληλα θα καταπραΰνει και θα τονώσει το δέρμα σας. Δοκιμάστε το πρώτα σε μια μικρή περιοχή για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα ερεθίσει.

Πώς να φτιάξετε μια μάσκα προσώπου με αυγό

Για εξτρα περιποίηση, κατευθυνθείτε στο ψυγείο και πάρτε ένα αυγό. Αν έχετε ξηρό δέρμα που χρειάζεται ενυδάτωση, χωρίστε το αυγό και χτυπήστε τον κρόκο. Το λιπαρό δέρμα παίρνει το ασπράδι, στο οποίο μπορεί να προστεθεί λίγο λεμόνι ή μέλι. Για κανονικό δέρμα, χρησιμοποιήστε ολόκληρο το αυγό. Εφαρμόστε το χτυπημένο αυγό, χαλαρώστε και περιμένετε 30 λεπτά και μετά ξεπλύνετε. Θα λατρέψετε το νέο σας φρέσκο ​​πρόσωπο.

μάσκες προσώπου