Άγριος ξυλοδαρμός στο Δρομοκαΐτειο και στην Κέρκυρα

Τα φαινόμενα βίας στα Νοσοκομεία δεν έχουν τελειωμό.

Σήμερα το πρωί στην πύλη του Δρομοκαϊτείου δύο ντελιβεράδες έδειραν άγρια δύο εργαζόμενους (θυρωρό – ξυλουργό).

Τους τοποθετήθηκε κολάρο από τους διασώστες του ΕΚΑΒ μετά το ξυλοδαρμό και διεκομίσθηκαν στο εφημερεύον Τζάνειο Νοσοκομείο. Είναι σοβαρά τραυματισμένοι.

Η Διοίκηση του Δρομοκαϊτείου δεν επιτρέπει την είσοδο ντελιβεράδων εντός του Νοσοκομείου γιατί εισέρχονται με μηχανάκια με μεγάλη ταχύτητα και έχουν παρασύρει πολλές φορές ψυχικά ασθενείς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, ο ντελιβεράς εμφανίστηκε το πρωί στην πύλη του Νοσοκομείου με το μηχανάκι για παραγγελία. Ο θυρωρός του απαγόρευσε την είσοδο και ζήτησε να μεταφέρει τους καφέδες με τα πόδια αφήνοντας στο πάρκινγκ το μηχανάκι. Ο ντελιβεράς ήθελε να αφήσει το μηχανάκι στη μέση του δρόμου .

Στην παρατήρηση του θυρωρού ότι εμποδίζει την είσοδο, άρχισε να φωνάζει και να απειλεί. Έφυγε και γύρισε σε λίγη ώρα με έναν άλλο συνάδελφό του ντελιβερά και έδειραν άγρια τον θυρωρό και τον ξυλουργό του Νοσοκομείου που έτυχε να βρίσκεται εκεί για δουλειά και έτρεξε προς βοήθεια του θυρωρού.

Τους έριξαν κάτω και τους κλωτσούσαν. Επενέβησαν άλλοι εργαζόμενοι και τους έσωσαν.

Κλήθηκε η Αστυνομία χωρίς όμως να προλάβει να επέμβει στο περιστατικό. Η Αστυνομία ήδη εκτελεί προανάκριση. Δύο αστυνομικοί συνοδεύουν τους τραυματίες στο Τζάνειο.

Το Δρομοκαΐτειο διαθέτει δύο φύλακες σε κάθε βάρδια για μία έκταση 400 στρεμμάτων και πάρα πολλά σημεία που μπορεί να εισέλθει κανείς.

Ήδη έχουν γίνει 3 απόπειρες κλοπής του ΑΤΜ με ανατινάξεις, κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών και φυλάσσεται μόνο από 10 φύλακες, δύο σε κάθε βάρδια λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Στην Κέρκυρα

Σε άλλη καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται ότι συνοδός ασθενή στις 2 τα μεσάνυχτα στις 11/8/2019, έδειρε άγρια Νοσηλευτή και φύλακα Νοσοκομείου στο χώρο διαλογής των περιστατικών στα ΤΕΠ. Εισέβαλαν στο χώρο των Ιατρείων, ανέβηκαν πάνω σε Ιατρικά μηχανήματα υψηλού κόστους και τα κλωτσούσαν για να τα σπάσουν.

Είναι συχνά τα φαινόμενα βίας σε βάρος του προσωπικού από ασθενείς και συνοδούς στο εν’ λόγω Νοσοκομείο λόγω πλημμελούς φύλαξης.

Η διαλογή των περιστατικών στα ΤΕΠ δεν γίνεται από γιατρό όπως πρέπει, αλλά από Νοσηλευτικό Προσωπικό. Οι ελλείψεις Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού είναι τραγικές. Στο 50% φθάνουν οι κενές οργανικές θέσεις. Αντιστοιχεί μία νοσηλεύτρια στις κλινικές για 40 ασθενείς στη βάρδια, ενώ είναι μεγάλες και οι ελλείψεις γιατρών.

Στην Παθολογική κλινική που νοσηλεύονται καθημερινά πάνω από 40 ασθενείς, υπηρετούν 4 Παθολόγοι σε 9 οργανικές θέσεις.

Τέσσερις γιατροί παραιτήθηκαν λόγω κόπωσης.

Παγκόσμια πρωτοτυπία είναι ότι μετά τη συνταξιοδότηση του Διευθυντή Παθολόγου 31/12/2018, Διευθυντής του Παθολογικού και πνευμονολογικού τμήματος ορίστηκε ο Διευθυντής Ιατρός καρδιολόγος της καρδιολογικής κλινικής.

Στα Κέντρα Υγείας οι ελλείψεις τεράστιες. Οι ασθενείς κινδυνεύουν καθότι δεν υπάρχουν και ασθενοφόρα.

Δύο ασθενοφόρα επιχειρούν στην Κέρκυρα αντί για τέσσερα.

Το νησί καλύπτεται από ασθενοφόρα μόνο στο Κέντρο, παρότι διαθέτει 110.000 πληθυσμό και το καλοκαίρι υπερδιπλασιάζεται.

ξυλοδαρμόςνοσοκομείαΔρομοκαΐτειονοσοκομείο Κέρκυρας