Αιφνιδιαστική επίσκεψη στον Ευαγγελισμό ο Β. Κικίλιας

Πριν περάσει ένα 24ωρο από τις δηλώσεις του για επίσκεψη σε όλες τις μονάδες υγείας της χώρας, ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, έκανε αιφνιδιαστική επίσκεψη τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στην εφημερία του Ευαγγελισμού.

Και βρέθηκε, έτσι, αντιμέτωπος με τις ελλείψεις προσωπικού, από νοσηλευτές μέχρι γιατρούς, αλλά και με τα ράντζα που είναι σύνηθες φαινόμενο στις εφημερίες του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Αθήνας.

Περιοδεύοντας τις κλινικές, ο κ. Κικίλιας είχε την ευκαιρία να δει ο ίδιος τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο νοσοκομείο, τόσο εξαιτίας του brain drain, όσο και εξαιτίας των δημοσιονομικών περιορισμών, που δεν επιτρέπουν την κάλυψη των κενών θέσεων.

Συνομιλώντας με γιατρούς και νοσηλευτές που εφημέρευαν χθες διαπίστωσε στην πράξη τη μέγιστη πίεση που δέχεται το νοσοκομείο, και το προσωπικό, που ως αποτέλεσμα έχει να λειτουργούν στα όρια του burn – out.

Αντίστοιχα, συνομιλώντας με τους ασθενείς που βρίσκονταν σε αναμονή για την κάλυψη του επείγοντος της κατάστασής τους, είδε τις δυσκολίες πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας, την ώρα της μέγιστης ανάγκης.

Όπως ο ίδιος έχει προαναγγείλει, οι επισκέψεις αυτές θα συνεχιστούν, μέχρι να αποτυπωθούν όλα τα προβλήματα της δημόσιας περίθαλψης και να τεθούν οι προτεραιότητες με στόχο την επίλυσή τους.

Βασίλης ΚικίλιαςΕυαγγελισμός