“Άκομψη” και απροειδοποίητη αντικατάσταση του προέδρου του ΕΛΠΙΣ από τον νέο δήμαρχο Αθηναίων

Με άκομψο (θα τον χαρακτηρίζαμε) τρόπο και χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση, αλλά ούτε καν υπόνοια, πληροφορήθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του «Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Η Ελπίς», αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, πως παύεται από τα καθήκοντά του.

Γράφει η Μάρθα Φραγκάκη.

Την Πέμπτη, το μεσημέρι, εισερχόμενος μέσα στο γραφείο του συνάδελφός του γιατρός, του δήλωσε ότι ορίστηκε από τη νέα διοίκηση του Δήμου, ως νέος πρόεδρος του ΔΣ και πως θα τον αντικαταστήσει.

Το healthmag επικοινώνησε με τον κ. Χαλβατσιώτη, που μας επιβεβαίωσε την παραπάνω είδηση και ανέφερε πως αυτό που πραγματικά τον ενόχλησε ήταν ο τρόπος που παύθηκε από τα καθήκοντά του.

Μάλιστα, μας ανέφερε πως δεν υπήρξε καν ούτε υπαινιγμός για την εν λόγω ενέργεια, αντίθετα σχεδόν αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές, είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αθηναίων, Βασίλειο Μπόκο, τον οποίο ενημέρωσε για ζητήματα του νοσοκομείου, αλλά και για ένα έργο που ήθελε πολύ να ολοκληρώσει ως πρόεδρος του Δ.Σ. του νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ, την αξιοποίηση των ιστορικών του αρχείων, θέμα για το οποίο, όπως μας είπε, έλαβε θετικά σχόλια. Εν συνέχεια ο ίδιος ζήτησε συνάντηση και με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, που δεν έγινε ποτέ.

Αν και η διακοπή των καθηκόντων του έγινε δίχως κανένα τακτ, ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, μας ανέφερε πως τη Δευτέρα έχει συνάντηση με τον νέο πρόεδρο για να τον ενημερώσει για την κατάσταση του νοσοκομείου.

Ο κύριος Σταύρος Γεωργόπουλος, που όπως δήλωσε στους θεσμικούς παράγοντες του νοσοκομείου, είναι ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. του νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ, διηύθυνε, το ΩΡΛ τμήμα του Νοσοκομείου Ελπίς, για 4 χρόνια, υπήρξε Συντονιστής Διευθυντής στο Νοσοκομείο « Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», Διευθυντής Χειρουργικού Τομέα, για πολλά χρόνια καθώς επίσης και Συντονιστής Διευθυντής της Πλαστικής Χειρουργικής και σίγουρα και αυτός ήρθε σε άβολη θέση από την όλη αυτή κατάσταση.

Στην επικοινωνία μας με τον κ. Χαλβατσιώτη, ο ίδιος μας τόνισε πως κανένα πρόβλημα δεν έχει με τον συνάδελφό του και πως ήταν καθόλα ευγενικός.

Ο κύριος Γεωργόπουλος ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του νυν δημάρχου, Χάρη Δούκα, και μέσα από το site athinatora, διαβάζουμε για αυτόν τα εξής:

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών. Διηύθυνε, το ΩΡΛ τμήμα του Νοσοκομείου Ελπίς, για 4 χρόνια. Υπήρξε Συντονιστής Διευθυντής στο Νοσοκομείο « Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», Διευθυντής Χειρουργικού Τομέα, για πολλά χρόνια καθώς επίσης και Συντονιστής Διευθυντής της Πλαστικής Χειρουργικής, καθιστώντας το νοσοκομείο κέντρο αναφοράς για ογκολογικά περιστατικά κεφαλής και τραχήλου. Είναι κάτοχος Διδακτορικής Διατριβής. Έχει μετεκπαιδευθεί στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Dusseldorf Γερμανίας στην Ογκοχειρουργική και Μικροχειρουργική και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Ακοολογία- Ωτονευρολογία. Έχει λάβει μέρος σε πολλά Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια, ανακοινώνοντας πλήθος εργασιών, και συμμετέχοντας σε προεδρεία και στρογγύλες τράπεζες και έχει, επίσης πολλές δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά. Είναι συγγραφέας ενός συγγράμματος. Υπήρξε Καθηγητής στην Μέση Τεχνική Επαγγελματική Νοσηλευτική Σχολή Αθηνών ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ και συμμετείχε στην εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και σε μετεκπαιδευτικά μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπήρξε εκλεγμένο μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια και Επιστημονικές Επιτροπές. Είναι ιδρυτικό μέλος διαφόρων Επιστημονικών Εταιρειών και μέλος της Γαλλικής ΩΡΛ Εταιρείας.

Σε επικοινωνία μας και με το γραφείο Δημάρχου του Δήμου Αθηναίων μας είπαν πως ο Δήμος μπορεί σύμφωνα με τη νομοθεσία να προχωρήσει στην ανανέωση των προσώπων των Δ.Σ., όπως αυτό του  Δημοτικού Νοσοκομείου του Δήμου Αθηναίων Ελπίς, και πως το κάνει πάντα με διαφάνεια και αξιοκρατία, ενώ δεν σχολίασαν καθόλου τον τρόπο διακοπής των καθηκόντων του κ. Χαλβατσιώτη.

Κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί πως ο  κ. Χαλβατσιώτης είχε αναλάβει την προεδρία του διοικητικού συμβουλίου του Γ.Ν Αθηνών Η Ελπίς, προ τριετίας και εξασκούσε τα καθήκοντα του αμισθί, καθότι η εν λόγω θέση θεωρείται τιμητική.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο https://www.aftodioikisinews.gr/ αναφέρονται κάποια από τα έργα που είχαν γίνει επί της προεδρίας του.

Το προσωπικό του νοσοκομείου στην διάρκεια της πανδημίας υπερέβαλε εαυτόν και έφτασε να προσφέρει υπηρεσίες μέχρι και σε 130 ασθενείς με κορονοϊό ημερησίως όταν άλλα προβεβλημένα νοσοκομεία δεν ξεπερνούσαν τους 30 νοσηλευόμενους ημερησίως.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το ποσοστό του εμβολιασμένου προσωπικού ήταν το υψηλότερο στην Ελλάδα ( 98%) που καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο ευθύνης του προσωπικού μας για την ορθή διαχείριση της κρίσης. Δίνει εξάλλου ιδιαίτερη αξία το γεγονός ότι το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Νatong της Κίνας επέλεξε το ΕΛΠΙΣ για μια διαδικτυακή συζήτηση ανταλλαγής εμπειριών και πρωτοβουλιών σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η επιλογή του ΕΛΠΙΣ ως το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα της Χώρας να ανοίξει τους «δρόμους του μεταξιού στην υγεία με την Κίνα¨όπου ξεκίνησε η πανδημία, τιμά το προσωπικό αλλά και αναγνωρίζει την αυταπάρνηση και την αφοσίωση του στην προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στον Έλληνα πολίτη.

Η Καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου μας με το επεμβατικό της τμήμα είναι ένα από τα κέντρα αριστείας στην καρδιολογία στην Ελλάδα. Τόσο ο η προμήθεια του σύγχρονοου εξοπλισμού όσο και η διαμόρφωση των χώρων της Κλινικής με σύγχρονο σχεδιασμό, έγινε εφικτό με γενναία δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Αρκετοί εκπρόσωποι τοι ιατρικού δυναμικού του νοσοκομείου από όλες της Κλινικές του νοσοκομείου θεωρούνται ταγοί στο επιστημονικό τους αντικείμενο, διεθνώς αναγνωρισμένοι αλλά και με σημαντική κοινωνική προσφορά μέσα από ποικίλες δράσεις εθελοντισμού.

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί ότι σε παγκόσμιο επίπεδο πρωτοποριακά το νοσοκομείο Ελπίς και σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων εφάρμοσε πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης για τη βελτίωση της υγείας και της αυτονομίας των πασχόντων από Long Covid σε ειδικά διαρρυθμισμένο προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

 

ΕΛΠΙΣΧάρης ΔούκαςΣταύρος ΓεωργόπουλοςΠαναγιώτης Χαλβατσιώτης