Ανανέωση συμβάσεων και νέες προσλήψεις τραυματιοφορέων στο ΕΣΥ

Το υπουργείο Υγείας αναγνωρίζει την έλλειψη τραυματιοφορέων στο σύστημα υγείας, ενώ σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται σχέδιο ανανέωσης των συμβάσεων για ένα έτος, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα απόλυσης, εξαιτίας της λήξης τους.

Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στο πλαίσιο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που οργάνωσε το μεσημέρι η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων και η ΠΟΕΔΗΝ. Ο κ. Κονταζαμάνης, κάλεσε τους εργαζόμενους σε νέα συνάντηση για να συζητήσουν το θέμα υπαγωγής των τραυματιοφορέων στα ΒΑΕ και την επαγγελματική αναβάθμισή τους, ενώ υποσχέθηκε παρέμβαση στο ΑΣΕΠ, ώστε να χορηγηθούν σωστές βεβαιώσεις προϋπηρεσίας στους υποψήφιους του διαγωνισμού 2Κ.

Στη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν στον υφυπουργό την ανάγκη άμεσης πρόσληψης Τραυματιοφορέων περιγράφοντας τα προβλήματα ελλείψεων και ζήτησαν την ανανέωση των συμβάσεων των 830 τραυματιοφορέων που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ. Η ανανέωση θα αφορά και τους 4000 εργαζομένους που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ στη Δημόσια Υγεία.

Ζήτησαν ακόμη την ένταξη στα ΒΑΕ και την επαγγελματική αναβάθμιση με παρακολούθηση ταχύρυθμων προγραμμάτων που θα οργανώσει η Σχολή του ΕΚΑΒ.

Ο κ. Κοντοζαμάνης υποσχέθηκε ότι το υπουργείο σε ένα μήνα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει συγκεκριμένα πώς πρόκειται να διευθετηθούν τα παραπάνω θέματα.

Πορεία

Στο μεταξύ η ΠΟΕΔΗΝ υπενθύμισε ότι την Παρασκευή 6/9/2019 εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ, οργανώνει στη Θεσσαλονίκη μεγάλη πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και ΕΚΑΒ.

Θα ξεκινήσει στις 8 πμ από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

τραυματιοφορείςΒασίλης Κοντοζαμάνης