Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο «Δρομοκαΐτειο» από τις κλοπές

Ανύπαρκτη είναι η επίβλεψη στο Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτειο» , καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή το περιστατικό κλοπής χθες τα μεσάνυχτα.

Σε νοσηλευτικό τμήμα, μπήκε κλέφτης από το παράθυρο και έκλεψε την τσάντα της νοσηλεύτριας βάρδιας. Το εν λόγω Νοσηλευτικό τμήμα είναι απομονωμένο ψηλά στο βουνό και η νοσηλεύτρια ήταν μονοβάρδια.

“Εάν συναντούσε τους κλέφτες, μπορεί να της συνέβαινε οτιδήποτε. Το συγκεκριμένο τμήμα το έχουν ληστέψει, βανδαλίσει αρκετές φορές”, επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ στην καταγγελία της. Και προσθέτει: “Το συμβάν αυτό δεν είναι το μοναδικό. Είναι συνέχεια των ανατινάξεων δυο φορές του ΑΤΜ της τράπεζας μέσα στο Νοσοκομείο, την επίθεση των διανομέων στον θυρωρό και τον ξυλουργό κλπ.

Λίγο καιρό πριν, σε άλλο απομονωμένο Νοσηλευτικό τμήμα με μονοβάρδια, έκλεψαν την τηλεόραση ασθενών. Συνεχώς έχουμε απόπειρες κλοπών και καταστροφές σε τζάμια, πόρτες και σε άλλα νοσηλευτικά τμήματα.

Το Νοσοκομείο αναπτύσσεται σε διάσπαρτα Νοσηλευτικά τμήματα σε έκταση 400 στρεμμάτων δάσους. Διαθέτει μόνο 10 άτομα Προσωπικό ασφαλείας. Δυο σε κάθε βάρδια. Χωρίς αυτοκίνητα ή άλλα μέσα”.

Όπως υπογραμμίζει η Ομοσπονδία, το Δρομοκαΐτειο χρειάζεται τουλάχιστον 20 άτομα Προσωπικό ασφαλείας. Στο νέο διαγωνισμό προκηρύσσονται 12 άτομα μόνο, λόγω της κρατικής υποχρηματοδότησης, η οποία υποχρεώνει και σε “εκπτώσεις” στα μέτρα βελτίωσης ασφάλειας (πόρτες, παράθυρα ασφαλείας κλπ.), με ότι συνέπειες μπορεί να προκύψουν από την έλλειψη αυτών.

Προειδοποιεί καταλήγοντας ότι, θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού είναι τραγικές και δεν γίνεται να λειτουργήσει νοσοκομείο χωρίς επαρκείς χρηματοδοτήσεις.

ΠΟΕΔΗΝΔρομοκαΐτειοκλοπές