Ανέλαβαν καθήκοντα οι διοικητές των υγειονομικών περιφερειών

Τις θέσεις τους ανέλαβαν οι διοικητές των επτά υγειονομικών περιφερειών της χώρας, με τη δημοσίευση των αποφάσεων τοποθέτησής τους από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, στη Διαύγεια.

Στην 1η ΥΠΕ, ανέλαβε ο Παναγιώτης Στάθης, Πτυχιούχος της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και Διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με διετή θητεία, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ενώ παράλληλα έγινε αποδεκτή η παραίτηση της π. διοικήτριας Ιωάννας Διαμαντοπούλου.

Στην 2η ΥΠΕ ανέλαβε ο Χρήστος Ροϊλός, πτυχιούχος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με διετή θητεία, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ενώ παράλληλα έγινε αποδεκτή η παραίτηση της π. διοικήτριας Όλγας Ιορδανίδου.

Στην 3η ΥΠΕ ανέλαβε ο Παναγιώτης Μπογιατζίδης, Πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Δυτικής Ελλάδας με διετή θητεία, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ενώ παράλληλα έγινε αποδεκτή η παραίτηση του π. διοικητή Γεώργιου Κίρκου.

Στην 4η ΥΠΕ ανέλαβε ο Δημήτρης Τσαλικάκης Πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μετά την παραίτηση του π. διοικητή Ευστράτιου Πλωμαρίτη.

Στην 5η ΥΠΕ, τοποθετήθηκε ο Φώτης Σερέτης, Πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος π. διοικητή Αντώνη Νέστορα.

Στην 6η ΥΠΕ, τοποθετήθηκε ο Ιωάννης Καρβέλης, Πτυχιούχος Νομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος π. διοικητή Παναγιώτη Νικολόπουλου.

Στην 7η ΥΠΕ ανέλαβε η κ. Ελένη Μπορμπουδάκη, Πτυχιούχος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, μετά την παύση της π. διοικήτριας Ελένης Μαυρομάτη.

Οι διοικητές στα νοσοκομεία

Σειρά τώρα παίρνουν για τοποθετήσεις οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία της χώρας, μετά και την δημοσίευση της προκήρυξης για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, από την οποία εξαιρούνται οι ήδη υπηρετούντες διοικητές νοσοκομείων.

Σύμφωνα με την προκήρυξη απαραίτητο προσόν που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι είναι Πτυχίο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή αντίστοιχο ισότιμο αναγνωρισμένο τίτλο του εξωτερικού. Συνεκτιμώνται μεταπτυχιακοί τίτλοι, με έμφαση στη διοίκηση, τα οικονομικά, την πληροφορική μονάδων υγείας, η εμπειρία διοίκησης με έμφαση στις μονάδες υγείας, καθώς και η γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση.

Η αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης που έχει συγκροτηθεί στο υπουργείο Υγείας θα εξετάσει τα στοιχεία των φακέλων των υποψηφίων, θα συντάξει κατάλογο αξιολόγησης και θα εισηγηθεί στον υπουργό Υγείας, ο οποίος και θα διορίσει τους Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές.

Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των υποψηφίων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών ορίστηκε ο Γενικός Γραμματέας Υγείας κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος, ενώ τα μέλη της επιτροπής αποτελούν οι:
2. ΦΑΚΟΥΚΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Υποστήριξης .
3. ΚΑΪΤΕΛΙΔΟΥ ΔΑΦΝΗ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).
4. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ, Σύμβουλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).
5. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Διευθύνων Σύμβουλος «Bright Ειδικός Φωτισμός Α.Ε.».

Επιτροπή Αξιολόγησηςδιοικητές ΥΠΕδιοικητές νοσοκομείων