Ανησυχία για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Θεσσαλία

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί 36 κρούσματα γαστρεντερίτιδας ενώ σε δύο περιπτώσεις χρειάστηκε νοσηλεία καθώς επίσης τρία άτομα εμφάνισαν δερματικά εξανθήματα.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, η επιδημιολογική επιτήρηση για λοιμώδη νοσήματα είναι σε εξέλιξη, ενώ όποιος επιχειρεί στις πληγείσες περιοχές, πρέπει να φοράει εξοπλισμό, λόγω κινδύνων από τη μόλυνση των υδάτων.

Όσον αφορά στην υδροδότηση της πόλης του Βόλου, ανέφερε ότι: «Tο νερό στο Βόλο δεν είναι πόσιμο, ούτε για προσωπική υγιεινή», ενώ σε σχέση με τη στάση του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου και την επίθεση σε βάρος της ανέφερε πως «Άλλο οι επιθέσεις εναντίον μου και άλλο η προστασία της ανθρώπινης υγείας», επικαλούμενη τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. «Το νερό από τις πλημμύρες έχει μέσα νεκρά ζώα και χρειάζεται αυξημένη προσοχή, αποτελεί εστία μόλυνσης», είπε.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το δήμαρχο Βόλου και τη ΔΕΥΑΜΒ, η κανονικότητα στην υδροδότηση θα επανέλθει σε περίπου 15-20 ημέρες, ενώ μέχρι στιγμής το νερό που φθάνει στα σπίτια ορισμένων περιοχών παρέχεται με ωράριο.

πόσιμο νερόΕιρήνη ΑγαπηδάκηγαστρεντερίτιδαΘεσσαλία