Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τον COVID -19 εμβολιασμό

Σήμερα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για προγραμματισμό εμβολιασμού κατά της Covid-19, με σκοπό την ενίσχυση της προστασίας, ιδίως τώρα που παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων και εισαγωγών στα νοσοκομεία εξαιτίας της νόσου.

Πειρσσότερες πληροφορίες αναμένεται να δοθούν σήμερα στη συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί στο Υπουργείο Υγείας, και αυτές θα αφορούν το επικαιροποιημένο εμβολιαστικό πρόγραμμα με το Μονοδύναμο Επικαιροποιημένο Εμβόλιο XBB.1.5, καθώς και τις λεπτομέρειες για τα ραντεβού.

Στην ενημέρωση, θα παρουσιαστούν οι ομάδες του πληθυσμού για τις οποίες συστήνεται να γίνει αναμνηστική δόση με το νέο εμβόλιο, ενώ θα δοθούν επιπλέον πληροφορίες για τον αντιγριπικό εμβολιασμό από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Αναμένεται να τονιστεί η ανάγκη για εμβολιασμό των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, οι οποίες είναι τα άτομα από 60 ή 65 ετών και πάνω, οι ανοσοκατεσταλμένοι και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα ανεξαρτήτως ηλικίας.

Covid-19front-storiesεμβολιασμός