Αντεπίθεση ΕΟΠΥΥ στις κινητοποιήσεις των εργαστηρίων με αιχμή τις συμβάσεις

Στην αντεπίθεση περνάει ο ΕΟΠΥΥ με αφορμή την αυριανή κινητοποίηση των διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων, που δεν θα δέχονται την πραγματοποίηση εξετάσεων για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ επί τριήμερο.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Βασίλης Πλαγιανάκος, με ανακοίνωσή του, δήλωσε ότι η άρνηση εκτέλεσης των υπηρεσιών, αποφέρει τις συνέπειες των όρων των αντίστοιχων συμβάσεων.

Πρόσθεσε ότι “ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να μείνει θεατής στην προσπάθεια ορισμένων να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες 3 ημέρες προ των εκλογών, εκβιάζοντας τόσο τους πολίτες όσο και τον ΕΟΠΥΥ, προφανώς υποστηρίζοντας άλλα πολιτικά σχέδια από τη στήριξη της δημόσιας υγείας”.

Εναλλακτική λύση

Ο κ. Πλαγιανάκος, αναφερόμενος στην επικείμενη κινητοποίηση από αύριο μέχρι και το Σάββατο, σημείωσε πως”Ο Οργανισμός χωρίς τυμπανοκρουσίες αλλά με μεθοδικότητα, έχοντας αφουγκραστεί το θέμα που έχει προκύψει από την επιβολή του μέτρου του clawback – ένα μέτρο που επιβλήθηκε με σχετικό νόμο του 2013 από την τότε πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας στα πλαίσια των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας – προσπαθεί να βρει μια λύση που θα βελτιώσει τα οικονομικά μεγέθη αποζημίωσης στους συμβεβλημένους παρόχους. Ήδη επεξεργάζεται εναλλακτικές προτάσεις σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας”

ΕΟΠΥΥclawbackΔιαγνωστικά Κέντρα