Αντιγήρανση: το υλικό στο οποίο ορκίζονται αστέρες του Χόλιγουντ είναι στην κουζίνα σου!

Η αντιγήρανση μοιάζει με δύσκολη εξίσωση. Γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες αλλά και το στρες ή η διατροφή επιδρούν στη γήρανση του οργανισμού μας και αυτό φαίνεται πρωτίστως από το πρόσωπό μας. Οι αντιγηραντικές κρέμες διαδέχονται η μια την άλλη αλλά οι ρυτίδες είναι δύσκολος αντίπαλος. Κάποιες διασημότητες του Χόλιγουντ από την άλλη, έχουν απλοποιήσει το θέμα της αντιγήρανσης, υιοθετώντας μια ρουτίνα χωρίς πλαστικούς και ακριβές αντιρυτιδικές. Σύμμαχός τους για λαμπερό δέρμα, χωρίς σημάδια γήρανσης δεν είναι άλλος από το ελαιόλαδο!
 
-Έμμα Στόουν, Κάιλι Τζένερ, Πάρις Χίλτον λάτρεις του ελαιολάδου 
 
Ποια γυναίκα δεν θα ήθελε να έχει το λαμπερό δέρμα της Εμμας Στόουν ή την αψεγάδιαστη επιδερμίδα της Κάιλι Τζένερ και της Πάρις Χίλτον; Και οι τρεις διασημότητες του Χόλιγουντ, έχουν κατά καιρούς τοποθετηθεί για το γεγονός ότι προτιμούν το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο όχι μόνο στη διατροφή τους αλλά και για το πρόσωπό τους. Τα καθαριστικά προσώπου δίνουν μια αίσθηση απόλυτης φρεσκάδας, ωστόσο ξηραίνουν την επιδερμίδα με αποτέλεσμα να γίνεται πιο εύθραυστη και να σχηματίζει ρυτίδες. Το ελαιόλαδο προστατεύει την υγρασία της επιδερμίδας ενώ παράλληλα διατηρεί τη λιπαρότητα σε καλά επιπέδα προκειμένου να μην χάνει την ελαστικότητά της στο πέρασμα του χρόνου. Επιπλέον, το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο έχει αντιφλεγμονώδη δράση και κάπως έτσι μπορεί να “απαντήσει” σε ερεθισμούς και άλλα δερματικά προβλήματα. 
 
-Πώς να χρησιμοποιήσεις το ελαιόλαδο για την καλή υγεία της επιδερμίδας σου…
 
Αρχικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ελαιόλαδο για να καθαρίσεις την επιδερμίδα σου. Μια ικανή ποσότητα ελαιολάδου πάνω σε βαμβάκι μπορεί να αφαιρέσει το μακιγιάζ σου, ακόμη κι αν αυτό είναι long stay ή αδιάβροχο. Στο ελαιόλαδο τίποτα δεν μπορεί να αντισταθεί. Το ελαιόλαδο ωστόσο μπορεί να αποτελέσει τη βάση και για ένα πολύ καλό απολεπιστικό προσώπου, χειλιών και σώματος. Λίγο ελαιόλαδο, λίγη ζάχαρη και μερικές σταγόνες λεμόνι μπορούν να απολεπίσουν πολύ καλά το πρόσωπο, τα χείλη αλλά και ολόκληρο το σώμα. Τέλος, η επάληψη του προσώπου με ελάχιστες σταγόνες ελαιόλαδο καθημερινά, θα κάνουν το δέρμα σου να λάμψει, θα εξαφανίσουν τις ρυτίδες ενώ δεν αποκλείεται να δεις και διαφορά στην ακμή ή στα σημάδια από αυτήν… Ελάχιστη ποσότητα όμως και καλό μασάζ προκειμένου να απορροφηθεί καλά και να μην αφήσει ανεπιθύμητη λιπαρότητα. 
ελαιόλαδοαντιγήρανση