Aνύπαντρη μητέρα στη Μεγάλη Βρετανία λανσάρει εφαρμογή γνωριμιών για άτομα που θέλουν να δημιουργήσουν οικογένειες

Η Stacy Thomson, 43, ανύπαντρη μητέρα, στράφηκε σε  εξωσωματική γονιμοποίηση για να αποκτήσει τον γιο της επειδή φοβόταν ότι της έλειπε ο χρόνος για να βρει τον τέλειο σύντροφο, χρησιμοποίησε την εμπειρία της για να δημιουργήσει μια εφαρμογή γνωριμιών για άτομα που θέλουν να δημιουργήσουν οικογένειες.

Είναι ιδρύτρια της εφαρμογής γνωριμιών Reddi, και απέκτησε μόνη της τον Milo, ενός έτους, το 2021, αφού δεν κατάφερε να βρει τον κατάλληλο σύντροφο για να κάνει παιδί στους κανονικούς ιστότοπους που χρησιμοποιούσε.

Η Stacy, από το St Albans , Hertfordshire , η οποία ελπίζει ότι θα βρει και τον Mr Right στην εφαρμογή της, είπε: «Όλοι στις διαδικτυακές πλατφόρμες γνωριμιών φαινόταν να θέλουν απλώς κάτι απλό και ήταν δύσκολο να ξεπεράσεις τους άντρες που δεν μοιράζονταν το ίδιο στόχους ζωής όπως εγώ».

Και πρόσθεσε: «Έκανα ένα τεστ γονιμότητας τον Ιούλιο του 2020 και επέστρεψε με ένα πολύ κακό αποτέλεσμα που με ανησύχησε. Ήξερα ότι το ρολόι χτυπούσε και δεν είχα επιλογές.

«Πήρα τελικά την απόφαση να κάνω ένα μωρό μόνη μου, για το οποίο δεν μετανιώνω, αλλά δεν ήταν όπως φανταζόμουν να κάνω οικογένεια.

“Γι’ αυτό κυκλοφόρησα τώρα μια νέα εφαρμογή για άτομα που στοχεύουν να ξεκινήσουν ή να επεκτείνουν οικογένειες.

Για τη Stacy, ήταν πολύ σημαντικό να βρει κάποιον που ήθελε επίσης παιδιά.

Είπε: «Πάντα ήθελα παιδιά, αλλά φανταζόμουν ότι θα είχα μια σχέση αγάπης πριν φέρω ένα παιδί στον κόσμο.  «Μόνο όσο μεγάλωνα και μεγάλωνα κατάλαβα ότι μπορεί να μην συμβεί».

Και πρόσθεσε: “Δυστυχώς, στις περισσότερες εφαρμογές δεν μπορείτε να φιλτράρετε άτομα που δεν θέλουν παιδιά ή μπορεί να είναι διφορούμενο το πότε θέλουν να δημιουργήσουν οικογένεια.”  Και η Stacy παραδέχεται ότι βαρέθηκε να ψάχνει για «τον ένα». Και συμπλήρωσε: «Μόλις κουράστηκα από τα διαδικτυακά ραντεβού. Η τελευταία μου σχέση τελείωσε στο τέλος ενός έτους και ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι ήμουν ελεύθερη στα 40 μου.

«Αφού έκανα ένα τεστ γονιμότητας και βγήκε αρκετά αρνητικό, ήξερα ότι έπρεπε να κάνω κάτι σύντομα αν ήθελα να γίνω μαμά.

«Ήμουν πάντα το είδος του ατόμου που ενεργεί γρήγορα μόλις πάρω μια απόφαση. Έκανα το τεστ γονιμότητας τον Ιούλιο του 2020 και τον Σεπτέμβριο έκανα τη συγκομιδή των ωαρίων μου. Ο πρώτος μου γύρος εξωσωματικής γονιμοποίησης ήταν επιτυχημένος, ήμουν πολύ τυχερή».

Και ενώ η Stacy ανακάλυψε με χαρά ότι ήταν έγκυος, παραδέχεται ότι το ταξίδι της εξωσωματικής ήταν δύσκολο μόνη της. 

Η Baby Milo γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2021 και η Stacy έχει πλέον ιδρύσει τη νέα της εφαρμογή γνωριμιών για άτομα που θέλουν να δημιουργήσουν οικογένειες.  Η Stacy λέει:  «Είμαι πολύ χαρούμενηπου αποφάσισα να κάνω αυτό το άλμα, αλλά υπάρχουν άλλοι άνθρωποι εκεί έξω που μπορεί να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα ή να θέλουν να κάνουν ένα μωρό χωρίς σύντροφο και, γι’ αυτούς, καταλήγουν να χάνουν την ευκαιρία όταν δεν μπορούν να βρει μια κατάλληλη σχέση.  «Αυτό πυροδότησε την ιδέα για το Reddi, ένα νέο είδος πλατφόρμας γνωριμιών όπου οι άνθρωποι μοιράζονται τις ίδιες αξίες και τους ίδιους στόχους ζωής».

Η εφαρμογή, η οποία κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, είναι ένας αποκλειστικός ιστότοπος μόνο για μέλη και η Stacy λέει ότι έχει ήδη περίπου 200 άτομα στη λίστα αναμονής.

Είπε: «Κάθε προφίλ ελέγχεται από έναν άνθρωπο πριν επιτραπεί να αναρτηθεί στον ιστότοπο. Αυτό συμβαίνει επειδή θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι όλοι είναι γνήσιοι και στην πλατφόρμα για ειλικρινείς λόγους.

«Χρησιμοποιούμε τους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως μέρος της διαδικασίας ελέγχου, αλλά, για εμάς, δεν έχει να κάνει με το στάτους, το ποιον γνωρίζετε ή τι κάνετε, έχει να κάνει τόσο με το αν είστε ένα καλά στρογγυλεμένο, αξιοπρεπές ανθρώπινο ον που νοιάζεται για τους άλλους και είναι σοβαρός για την εύρεση συντρόφου.”

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα δώσει προτεραιότητα σε όσους προτείνονται από άλλα υπάρχοντα μέλη της κοινότητας, με επιλεγμένα μέλη να έχουν πρόσβαση στα «Golden Tickets», επιτρέποντας στους αναφερόμενους φίλους τους να ανέβουν στη λίστα αναμονής.

Εάν γίνετε δεκτοί, θα σας δοθεί η επιλογή διαφόρων επιλογών συνδρομής, αρχικά από 36 £ για τρεις μήνες.

Η Stacy είπε: «Η εφαρμογή είναι μόνο η αρχή. Έχουμε μεγάλα όνειρα για το μέλλον, δημιουργώντας τόσο διαδικτυακές όσο και εκτός σύνδεσης εμπειρίες για τα μέλη μας».

Και πρόσθεσε: «Το χειρότερο πράγμα για κάποιον που θέλει να κάνει οικογένεια, έστω και μόνο στο μακροπρόθεσμο μέλλον του, είναι να κάνει μια σχέση, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει ότι δεν μοιράζεται το ίδιο όραμα με τον υποψήφιο σύντροφό του.

«Αυτό μπορεί και οδήγησε σε πολλά χαμένα χρόνια, για να μην αναφέρουμε την απογοήτευση και την απραγματοποίητη ολοκλήρωση, που μπορεί να διαρκέσει μια ζωή».

Είπε: «Ξέρω από την εμπειρία από πρώτο χέρι ότι η πλοήγηση στον κόσμο των διαδικτυακών γνωριμιών δεν είναι εύκολη υπόθεση.

«Οι ατελείωτες επιλογές οδήγησαν αναπόφευκτα σε πολλούς ανθρώπους να βιώνουν μια συντριπτική αίσθηση κόπωσης με τα ραντεβού, την οποία έχω νιώσει και εγώ.

«Μετά την πανδημία, πολλοί ραντεβού έχουν λιγότερη επιθυμία για περιστασιακά ραντεβού και συναναστροφές. Αντίθετα, έχουν μεγαλύτερη επιθυμία να βγαίνουν ραντεβού με περισσότερο σκοπό και ο Reddi στοχεύει να τους βοηθήσει να κάνουν ακριβώς αυτό».

Τώρα η Stacy ελπίζει ότι η εφαρμογή της θα τη βοηθήσει να βρει αγάπη.

Είπε: «Είμαι ακόμα single, αλλά είμαι στην εφαρμογή και σίγουρα εξακολουθώ να ελπίζω στην αγάπη.

 

 

 

 

Πηγή: Theindependent