Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 σε όλη την χώρα – Σε ισχύ από την Παρασκευή

Εξειδίκευση και αυστηροποίηση των μέτρων που αφορούν στις μετακινήσεις των πολιτών, την τηλεργασία και την ατομική άθληση, ανακοίνωσε σε έκτακτη ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου τίθεται σε όλη την χώρα από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες.

Οι πολίτες δηλαδή θα μπορούν να μετακινούνται αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο της εργασίας τους, για λόγους υγείας και για τη συνοδεία κατοικίδιων ζώων, σε απόσταση κοντινή από την κατοικία.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για την ορθή εφαρμογή της τηλεργασίας.

Η απόφαση για αυστηρότερους περιορισμούς ελήφθη  εν μέσω της μεγάλης έξαρσης του κοροναϊού ειδικά στην Θεσσαλονίκη και την βόρεια Ελλάδα όπου ήδη οι αντοχές του συστήματος Υγείας εξαντλούνται.

Να σημειωθεί πως σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2752 νέα κρούσματα κοροναϊούενώ σοκ προκαλούν τα δύο “μαύρα” ρεκόρ που σημειώνονται στην χώρα το τελευταίο 24ωρο, με 43 θανάτους και 297 δισωληνωμένους.

περιορισμός μετακινήσεωνΚοροναϊόςΝίκος Χαρδαλιάςμετρα προστασίας