AstraZeneca: Το εμβόλιο προστατεύει σχεδόν 100% από σοβαρή εξέλιξη της Covid-19

Σε δήλωση σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca κατά του Κορονοϊού προχώρησε στέλεχος της εταιρείας. Συγκεκριμένα, ο Αντιπρόεδρος του γερμανικού παραρτήματος της βρετανοσουηδικής εταιρείας Κλάους Χίντερντινγκ, δήλωσε ότι το εμβόλιο προστατεύει σε ποσοστό κοντά στο 100% από τη σοβαρή εξέλιξη της Covid-19, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς που θέλουν το συγκεκριμένο εμβόλιο να έχει χαμηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας.
“Το εμβόλιο προστατεύει σχεδόν στο 100% από την σοβαρή εξέλιξη της νόσου. Αυτό έχει αποδειχθεί πολύ ξεκάθαρα στις κλινικές μελέτες”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χίντερντινγκ μιλώντας στο Ραδιόφωνο Βερολίνου-Βρανδεμβούργου rbb και διευκρίνισε ότι δημιουργείται σύγχυση από το γεγονός ότι αναφέρεται πως η αποτελεσματικότητά του σε ό,τι αφορά την προστασία από πιθανή μόλυνση φθάνει στο 70%, ενώ εκείνη των εμβολίων των εταιριών BioNTech/Pfizer και Moderna υπερβαίνει το 90%.
“Αυτό που προκαλεί σύγχυση είναι η διαφορά μεταξύ προστασίας από το να κολλήσει κανείς την λοίμωξη και προστασίας από την ενδεχόμενη σοβαρή εξέλιξη της ασθένειας”, υπογραμμίζει ο Αντιπρόεδρος της AstraZeneca Γερμανίας, για να προσθέσει “Το σημαντικότερο είναι ότι οποιοδήποτε εμβόλιο προστατεύει περισσότερο από τον μη-εμβολιασμό. Το χειρότερο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να μην εμβολιαστεί καθόλου”.
εμβόλιο astrazeneca