Αυγά: είναι μια καλή τροφή για αδυνάτισμα;

Μολονότι τα αυγά για κάποιους λόγους έχουν συνδεθεί με την αύξηση της χοληστερίνης στο αίμα, στην πραγματικότητα μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας απόλυτα υγιεινής διατροφής. Τα αυγά είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης. Κάπως έτσι, δημιουργούν αίσθημα κορεσμού ενώ ενεργοποιούν και τον μεταβολισμό. Το σημαντικό σε σχέση με τα αυγά είναι να βρεις τον σωστό τρόπο να τα εντάξεις στη διατροφή σου ώστε να πάρεις το 100% από τα καλά που μπορούν να σου προσφέρουν.

Η διατροφική αξία του αυγού…

Ένα μεγάλο αυγό ισοδυναμεί με:

-6 γραμμάρια πρωτεϊνης
-71,5 θερμίδες
-4,8 γραμμάρια λίπους
-160 μικρογραμμάρια βιταμίνη Α
-56 μικρογραμμάρια ασβέστιο
-2 μικρογραμμάρια βιταμίνη D
Πώς να καταναλώσεις τα αυγά για να σε βοηθήσουν στο αδυνάτισμα…
Ένα αυγό την ημέρα είναι αρκετό για να έχεις μια ισορροπημένη διατροφή. Είναι τόσο όσο ώστε να μην ανεβάσεις τα επίπεδα της χοληστερίνης σου και παράλληλα να πάρεις όλα αυτά τα καλά συστατικά από το αυγό. Ο λάθος τρόπος για να καταναλώσεις τα αυγά σου είναι το τηγάνισμά τους. Ειδικά αν προσθέτεις σε αυτά συνοδευτικά όπως αλλαντικά και μπέικον που είναι πλούσια σε κορεσμένα λίπη και νάτριο. Από την άλλη πλευρά, τα βραστά αυγά ή τα αυγά ποσέ αλλά ακόμη και τα αυγά σε μορφή ομελέτας με λαχανικά, αποτελούν ιδανικές λύσεις. Αυτονόητα στην περίπτωση της ομελέτας δεν μιλάμε για ένα αυγό αλλά για πολλά και αυτό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να καταναλώνεις κάθε μέρα. Ωστόσο, αν το ένα αυγό δεν αποτελεί μέρος της καθημερινής σου διατροφής, τότε μια ομελέτα κάθε 3 μέρες δεν αποτελεί πρόβλημα.
Η καλύτερη ώρα για να καταναλώσεις τα αυγά είναι το πρωί δηλαδή στο πρωινό σου. Το γεγονός ότι είναι πλούσια τροφή σε πρωτεϊνη, σου δημιουργεί αίσθημα πληρότητας με αποτέλεσμα να μην νιώσεις την ανάγκη για σνάκιν ή τσιμπολόγημα μέχρι το επόμενο γεύμα σου.
αυγάαυγά και αδυνάτισμα