Μπορεί η BB Cream να βελτιώσει τη γήρανση του δέρματος;

Οι κρέμες BB είναι οι κύριοι multi-taskers της βιομηχανίας καλλυντικών επειδή προσφέρουν πολλά διαφορετικά προϊόντα όλα σε ένα βολικό σωληνάριο. Μπορούν όμως οι φόρμουλες συνδυασμού κρέμας BB που κυκλοφορούν όλο και περισσότερο ως θαύματα αντιγηραντικής περιποίησης δέρματος να βοηθήσουν στην πραγματικότητα το γερασμένο δέρμα να φαίνεται νεότερο;

Η ιστορία της ομορφιάς πίσω από τις κρέμες BB

Η πρώτη κρέμα BB, ή «βάλσαμο για ατέλειες», αναπτύχθηκε το 1967 από τη Γερμανίδα δερματολόγο Christine Schrammek. Σχεδιάστηκε ως αντιφλεγμονώδης παράγοντας για να βοηθήσει στην επούλωση και στην απόκρυψη της ερυθρότητας στο δέρμα που ερεθίζεται από θεραπείες απολέπισης. Η φαρμακευτική εταιρεία Dr. med. Η Christine Schrammek Kosmetik συνεχίζει να κατασκευάζει παραλλαγές της αρχικής κρέμας BB σήμερα.

Την τελευταία δεκαετία, η τρέλα εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, όπου πολλά σκευάσματα από μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες καλλυντικών έχουν δημιουργήσει κρέμες BB που λειτουργούν ως θεραπείες για τη γήρανση του δέρματος.

Τι περιέχει μια κρέμα BB;

Πολλές κρέμες BB περιέχουν SPF , ενυδατική κρέμα και χρωστική ουσία. Διαφέρουν ως προς την υφή, το φινίρισμα (ματ ή δροσερό), το επίπεδο κάλυψης (ελαφριά έως βαριά), το εύρος του χρώματος και την αντηλιακή προστασία. Οι κρέμες BB είναι ένα εξαιρετικά βολικό προϊόν μιας στάσης, αλλά ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα από κάτω εάν το δέρμα σας είναι ξηρό.

Επιπλέον, το αντηλιακό είναι πιο αποτελεσματικό όταν εφαρμόζεται ομοιόμορφα και γενναιόδωρα σε  ολόκληρο το  πρόσωπο, επομένως μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας προτού απλώσετε την κρέμα Β. Ορισμένες κρέμες BB λειτουργούν ως αστάρια, που σημαίνει ότι δημιουργούν μια λεία βάση για την εφαρμογή του foundation.

Υπάρχουν αποδεδειγμένα οφέλη ή μια δέσμη διαφημιστικών εκστρατειών;

Όπως κάθε καλό foundation, οι κρέμες BB μπορεί να κάνουν το  γερασμένο δέρμα να φαίνεται πιο λείο και να εξομαλύνει τον τόνο, χάρη στις ενυδατικές κρέμες και τις χρωστικές. Οι κατασκευαστές υποχρεούνται να αποκαλύπτουν τα συστατικά, αλλά όχι τα ακριβή σκευάσματα, επομένως είναι δύσκολο να συγκρίνουμε μια κρέμα BB με μια άλλη.

Αν και οι κρέμες BB μπορεί να βελτιώσουν την όψη του δέρματός σας, δεν θα εξαλείψουν τις ρυτίδες. Για παράδειγμα, το δεν περιέχει τρετινοΐνη, ένα παράγωγο βιταμίνης Α που είναι ένα από τα λίγα τοπικά συστατικά που έχει αποδειχθεί ότι αντιστρέφει τη φωτογήρανση, επειδή διατίθεται μόνο με ιατρική συνταγή.

Συστατικά όπως τα άλφα υδροξυοξέα ή τα βήτα υδροξυοξέα , όπως το σαλικυλικό και το γλυκολικό οξύ, βοηθούν στην αύξηση του κύκλου εργασιών των κυττάρων, γεγονός που μπορεί να βελτιώσει την υφή και το χρώμα του δέρματος. Δεδομένου ότι οι περισσότερες κρέμες BB περιέχουν αντηλιακό, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του δέρματος, αρκεί να εφαρμοστούν αρκετά.

Ίσως η μεγαλύτερη δύναμη της κρέμας BB έγκειται στην ευκολία της, που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν το πρωί, αντί για πολλά διαφορετικά. Οι κρέμες BB είναι σίγουρα ωφέλιμες, αλλά αν θέλετε να μειώσετε την εμφάνιση των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και άλλων ενδεικτικών σημαδιών γήρανσης του δέρματος, καλύτερα να ενσωματώσετε μια κρέμα ΒΒ στο πρόγραμμα περιποίησης του δέρματος κατά της γήρανσης.
ρυτίδεςκρέμα ΒΒαντιηλιακή κρέμα