Μπορεί η Face Yoga να σας βοηθήσει να κάνετε το δέρμα σας να φαίνεται νεότερο;

Η Face yoga είναι μια σειρά ασκήσεων που βοηθούν τον τόνο και την ενδυνάμωση των μυών του προσώπου, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των ρυτίδων και στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την εμφάνισή σας χωρίς να καταφύγετε σε ακριβές και δυνητικά επιβλαβείς αισθητικές επεμβάσεις. Μάθετε για τα οφέλη και τις τεχνικές της face yoga και τη συνολική αποτελεσματικότητά της.

Τι είναι η γιόγκα προσώπου;

Η γιόγκα προσώπου περιλαμβάνει διάφορες ασκήσεις που στοχεύουν τους μύες του προσώπου, του λαιμού και του τριχωτού της κεφαλής. Ο γενικός στόχος και σκοπός της άσκησης της γιόγκα προσώπου είναι η αποκατάσταση της ελαστικότητας του δέρματος, η εξομάλυνση των λεπτών γραμμών και η βελτίωση της μυϊκής δύναμης και του τόνου. Εκτός από τα φυσικά οφέλη, η γιόγκα προσώπου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και στην προώθηση της χαλάρωσης.

Η γιόγκα είναι μια αρχαία πρακτική που ξεκίνησε στην Ινδία πριν από πολλά χρόνια. Οι άνθρωποι αρχικά χρησιμοποιούσαν τη γιόγκα για να συνδεθούν με το θείο και να επιτύχουν πνευματική φώτιση. Ωστόσο, από τότε έχει εξελιχθεί σε μια δημοφιλή μορφή άσκησης και ανακούφισης από το άγχος παγκοσμίως. Σήμερα, υπάρχουν πολλά είδη γιόγκα, από απαλή και διαλογιστική, έως έντονη και προκλητική.

Η μέθοδος της γιόγκα προσώπου

Καθώς μεγαλώνουμε, η παραγωγή πρωτεϊνών όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη που βρίσκονται στο δέρμα μειώνεται. Αυτές οι πρωτεΐνες βοηθούν στη διατήρηση της δύναμης και της ελαστικότητας του δέρματος. Επιπλέον, οι μύες αρχίζουν να αραιώνουν. Αυτά τα φαινόμενα προκαλούν ρυτίδες και χαλάρωση του δέρματος. Οι ασκήσεις προσώπου προάγουν την κυκλοφορία του αίματος για να βοηθήσουν το δέρμα να δημιουργήσει κολλαγόνο, ελαστίνη και να ενισχύσει τον μυϊκό τόνο. Αυτή η μέθοδος θα έχει ως αποτέλεσμα την εξομάλυνση των λεπτών γραμμών και θα προσφέρει μια σφριγηλή επιδερμίδα.

Γιατί είναι ευεργετική η face yoga;

Εκτός από τα σωματικά οφέλη, η δημοτικότητα της γιόγκα προσώπου βρίσκεται σε τάση για δύο βασικούς λόγους:

  • Λιγότερο ακριβη. Όταν πρόκειται για αισθητικές επεμβάσεις όπως χημικό peeling, botox, δερματικά πληρωτικά, θεραπείες λέιζερ, λίφτινγκ προσώπου και πλαστικές επεμβάσεις, αυτές οι θεραπείες απαιτούν χρόνο, ενέργεια και χρήματα
  • Λιγότερο επεμβατική. Οι επαγγελματικές θεραπείες είναι συχνά επεμβατικές, απαιτούν χρόνο επούλωσης για το δέρμα σας και μερικές φορές μπορεί να είναι επώδυνες.

Ακόμα κι αν η face yoga είναι λιγότερο επικίνδυνη και πιο οικονομική, το πραγματικό ερώτημα είναι αν λειτουργεί πραγματικά ή όχι.

Λειτουργεί η face yoga;

Η Face yoga έχει θετικά αποτελέσματα, αλλά δεν έχει ακόμη αποδειχθεί. Απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητά του, και να γιατί.

Με τα χρόνια, έχουν γίνει μελέτες για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των ασκήσεων προσώπου για την αναζωογόνηση του προσώπου. Οι περισσότερες από τις μελέτες ήταν μικρές ή μεμονωμένες αναφορές περιπτώσεων. Σύμφωνα με μια μελέτη, 16 συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν ένα 30λεπτο καθημερινό ή εναλλακτικό πρόγραμμα άσκησης προσώπου για 20 εβδομάδες. Αναφέρουν στα αποτελέσματά τους ότι οι συμμετέχοντες φάνηκαν νεότεροι, με πληρότητα του προσώπου στο πάνω και κάτω μέρος των παρειών.

Μικρές περιπτωσιολογικές μελέτες, όπως η παραπάνω μελέτη, αναφέρουν θετικά αποτελέσματα και καταλήγουν σε βελτίωση του προσώπου στους συμμετέχοντες. Ωστόσο, παρά τα θετικά αποτελέσματα, εξακολουθούν να υπάρχουν ανεπαρκείς ενδείξεις ότι οι ασκήσεις προσώπου εξαλείφουν ή μειώνουν αποτελεσματικά τις ρυτίδες.

Μια άλλη μελέτη συνιστά στους ερευνητές να διερευνήσουν τα αποτελέσματα της άσκησης του προσώπου σε μεγαλύτερο πληθυσμό ασθενών για να αποκτήσουν ουσιαστικά στοιχεία. Επιπλέον, οι μελέτες θα πρέπει να καθορίσουν εάν ένας συγκεκριμένος τύπος άσκησης είναι καλύτερος. Για παράδειγμα, οι ισομετρικές ασκήσεις θα ήταν πιο αποτελεσματικές από τις ισοτονικές; Πόσο συχνά πρέπει να γίνονται αυτές οι ασκήσεις; Τα αποτελέσματα της face yoga σε κλινικές μελέτες είναι ελπιδοφόρα, αλλά απαιτείται περαιτέρω έρευνα.