Βραβείο Ασπιρίνης 100.000 ευρώ για την Κοινωνική Καινοτομία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το Βραβείο Ασπιρίνης για την Κοινωνική Καινοτομία 2018. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, μέσω ειδικής ιστοσελίδας της Bayer, να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους κοινωνικά project από καινοτόμους επιχειρηματίες και επιστήμονες.

Φέτος υποψήφια για το βραβείο των 100.000 ευρώ είναι 28 project από 16 χώρες. Πέντε νικητές θα λάβουν από 20.000 ευρώ ο καθένας για τις καλύτερες καινοτόμες ιδέες που επιχειρούν να δώσουν πρωτοποριακές λύσεις στις μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλήσεις στους τομείς της υγείας και της διατροφής.

Οι τέσσερις από αυτούς θα επιλεγούν στις 12 Νοεμβρίου από μια κριτική επιτροπή στο Βερολίνο, ενώ έναν θα τον επιλέξει το κοινό μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Όλοι μπορούν να ενημερωθούν για τις υποψηφιότητες και να ψηφίσουν το αγαπημένο τους project μέχρι τις 25 Οκτωβρίου στη διεύθυνση: https://aspirin-social-awards.org/public-voting.

Το Βραβείο Ασπιρίνης για την Κοινωνική Καινοτομία αναδεικνύει πρωτοποριακά project από όλο τον κόσμο με κοινωνική διάσταση στους τομείς της υγείας και της διατροφής. Οι νικητές είναι πρωτοπόροι των οποίων οι καινοτομίες προσφέρουν νέες λύσεις για τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης ή την εξάλειψη της πείνας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε συνδυασμό, οι νικητές του 2017 έχουν τη δύναμη να προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις σε προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πάνω από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη. Οι καινοτομίες τους δείχνουν πώς το επιχειρηματικό πνεύμα μπορεί να αλλάξει και να βελτιώσει τη ζωή του αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού – ειδικά όλων αυτών που βρίσκονται σε ανάγκη.

Το Ίδρυμα «Bayer Cares»

Ως φορέας κοινωνικής πρόνοιας της πρωτοπόρου εταιρείας Bayer, το Ίδρυμα «Bayer Cares» είναι μια πρωτοβουλία-υποστηρικτής της καινοτομίας, ιδιαίτερα όσον αφορά τη διάδραση της βιομηχανίας με την κοινωνία. Τα χορηγικά προγράμματα του επικεντρώνονται στον άνθρωπο. Προάγουν την δημόσια ευημερία, την ποικιλία των ιδεών για την επίλυση κοινωνικών προκλήσεων, εστιάζοντας στις ανάγκες που προκύπτουν σε περιόδους στέρησης και κακουχίας. Η χρηματοδοτική δράση του Ιδρύματος – ύψους περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως – αποτελεί βασικό πυλώνα της παγκόσμιας κοινωνικής δέσμευσης της Bayer. Η δράση του εστιάζει στην έρευνα, την εκπαίδευση και την κοινωνική καινοτομία στους τομείς της υγείας και τη διατροφής.