Χωρίς γυαλιά από Δευτέρα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Λήγει με το τέλος του μηνός η δυνατότητα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ να προμηθεύονται γυαλιά από τους οπτικούς και να εισπράττουν στη συνέχεια τα χρήματά τους από το Ταμείο τους.

Στο μεταξύ όμως, παραμένει το γεγονός ότι οι οπτικοί ποτέ δεν υπέγραψαν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, ούτε δέχθηκαν να εξοφλούνται από τους ασφαλισμένους με “βεβαιώσεις πληρωμής” από τον Οργανισμό.

Έτσι, από Δευτέρα οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού, κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς γυαλιά οράσεως, καθώς η σχετική απόφαση, ισχύει μέχρι μεθαύριο Κυριακή.

Στην επιστολή του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών (ΠΕΟΟ) Παναγιώτη Κατσαβού, επισημαίνεται ότι “με την προκήρυξη των εθνικών βουλευτικών εκλογών είναι αυτονόητο ότι καμία απόφαση ούτε μπορεί ούτε είναι και δεοντολογικό να ληφθεί”.

Με το δεδομένο αυτό, σημειώνεται στη συνέχεια, ότι “οι ελάχιστοι κανόνες της χρηστής διοίκησης επιβάλλουν την αναστολή της εφαρμογής της και την αποζημίωση των ασφαλισμένων με τον τρόπο που γίνεται σήμερα τουλάχιστον μέχρι την 31.12.2019, ώστε για το ζήτημα να αποφασίσει η νέα κυβέρνηση και μην δημιουργηθεί νέα σύγχυση στους ασφαλισμένους, τους επαγγελματίες αλλά και στις κατά τόπους διευθύνσεις του Οργανισμού”.

ΕΟΠΥΥοπτικοίΠΕΟΟ