Χωρίς βασικό εξοπλισμό εφημερεύουν τα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ

Χωρίς αιμοδυναμικό εργαστήριο και στεφανιογράφο πραγματοποιείται σήμερα η εφημερία στο Νοσοκομείο Νίκαιας.
Ο στεφανιογράφος έχει βλάβη εδώ και ένα μήνα και δεν προβλέπεται να λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι.

Καρδιολογικά περιστατικά από Ασπρόπυργο – Κερατσίνι και άλλες περιοχές του Πειραιά της Δυτικής Αττικής διακομίζονται στη Νίκαια με το ΕΚΑΒ για εκτίμηση, πρώτες βοήθειες και από εκεί σε άλλα Νοσοκομεία της Αττικής.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, η καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή τους.

Η Ομοσπονδία, αναφερόμενη στη χθεσινή εφημερία του Ασκληπιείου Βούλας και του Θριασίου, σημείωσε πως λειτουργούν χωρίς αξονικό τομογράφο.

Στο Ασκληπιείο δεν λειτουργεί εδώ και μία εβδομάδα, επειδή γίνεται εγκατάσταση άλλου αξονικού.

Στο Θριάσιο, είχε βλάβη από την εφημερία της προηγούμενης Παρασκευής 21/6/2019 και φτιάχτηκε το μεσημέρι χθες, ενώ η εφημερία είχε ξεκινήσει από το πρωί.

Αντίστοιχα, το Αττικό Νοσοκομείο εφημέρευε την Δευτέρα 24/6/2019 χωρίς Αξονικό και Ακτινολογικό Μηχάνημα του ΤΕΠ. Ακόμη είναι χαλασμένα. Όπως και ο μαγνητικός τομογράφος, που είναι χαλασμένος εδώ και τριάμισυ χρόνια.

Στην εφημερία της Δευτέρας, έκτακτα περιστατικά έκαναν τον κύκλο του Νοσοκομείου (400 μέτρα) για να κάνουν Αξονική και ακτινογραφίες, χωρίς τραυματιοφορείς και με μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασθενείς.

Επισημαίνοντας ότι η καθυστέρηση στη διάγνωση βάζει σε κίνδυνο έκτακτα περιστατικά, η ΠΟΕΔΗΝ κατέληξε λέγοντας πως “η κατάσταση στα Νοσοκομεία δεν φτιάχνεται με λόγια. Χρειάζονται επενδύσεις σε εξοπλισμό και υποδομές“.

ΠΟΕΔΗΝ2η ΥΠΕιατρικός εξοπλισμός