Διάκριση στα Healthcare Business Awards για το Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης BREATH

Η FairLife Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα, ο πρώτος μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με τον καρκίνο του πνεύμονα, κλείνει τρία χρόνια ζωής, αφήνοντας ήδη το αποτύπωμά του στην κοινωνία, με δράσεις υποστήριξης των ασθενών και των οικογενειών τους.

Η βράβευση με Silver Award από τα Healthcare Business Awards για το Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης BREATH, έκτη διάκριση του φορέα στα τρία χρόνια λειτουργίας του, αποτελεί για όλους τους συνοδοιπόρους της FairLife L.C.C., σημαντική επιβράβευση των προσπαθειών τους και τους δίνει κουράγιο να συνεχίσουν.

«Η απονομή αυτού του βραβείου αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την ομάδα της FairLife L.C.C. και το επιστέγασμα μιας μεγάλης προσπάθειας να είμαστε συνεχώς δίπλα στον ασθενή, στον φροντιστή, στον άνθρωπο που βιώνει τον καρκίνο του πνεύμονα στη χώρα μας. Η διάκριση του προγράμματος BREATH στην κατηγορία Ψηφιακή Υγεία και απομακρυσμένη φροντίδα είναι εξαιρετικά σημαντική, διότι αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της ολιστικής υποστήριξης χωρίς γεωγραφικούς και κοινωνικοοικονομικούς αποκλεισμούς. Η τεχνολογία στην υπηρεσία της υγείας είναι τελικά προς όφελος όλης της κοινωνίας!» δήλωσε η Κορίνα Πατέλη-Bell, Πρόεδρος της FairLife L.C.C.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα BREATH

Το BREATH αποτελεί το 1ο οργανωμένο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης που προσφέρει πανελλαδικά και δωρεάν υπηρεσίες σε άτομα που βιώνουν τον καρκίνο του πνεύμονα. Υλοποιείται σε συνεργασία με έμπειρους εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας αναγνωρισμένων φορέων. 

Βασικό εργαλείο της επικοινωνίας του προγράμματος αποτέλεσε το διαδίκτυο αλλά και η Γραμμή Ενημέρωσης 111 57 (λειτουργεί από τον Ιούλιο 2021), η οποία το διάστημα Αύγουστος 2022 – Ιούνιος 2023 δέχτηκε 752 εισερχόμενες κλήσεις, 227 εκ των οποίων αφορούσαν την ψυχολογική υποστήριξη. Κατά μέσο όρο το 80% των συμμετεχόντων έμεινε πλήρως ικανοποιημένο από το πρόγραμμα, την επικοινωνία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. 

Εάν αναλογιστούμε πως κάθε άτομο που βιώνει τον καρκίνο του πνεύμονα επηρεάζει κατά μέσο όρο άλλα 8-10 άτομα του στενού κοινωνικού και οικογενειακού περιβάλλοντος, η επίδραση του προγράμματος άγγιξε άμεσα και έμμεσα πάνω από 3.400 άτομα.

Συνεργάτες του προγράμματος BREATH:

Στόχος του FairLife L.C.C. μέσω του Προγράμματος BREATH είναι να διαδώσει τη σημασία της ψυχικής ευεξίας για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο του πνεύμονα, να παρέχει στήριξη για τη διαχείριση των δυσάρεστων συναισθημάτων που μπορεί να βιώνουν οι ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα, αλλά και καθοδήγηση, ώστε να μάθουν να φροντίζουν για την ψυχική υγεία τους.

Η φιλοσοφία πίσω από το BREATH είναι η «συνοδεία» του ασθενή στα βήματα της θεραπείας του. Άλλωστε, σύμφωνα και με τους αρχαίους Έλληνες, «θεραπεία» σημαίνει «συνοδεία».

Το Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης BREATH έχουν στηρίξει: TIMA Κοινωφελές Ίδρυμα, Lung Ambition Alliance, AstraZeneca, Roche Hellas, Pfizer, Amgen, BMS, Pharmaserve Lilly, Janssen, Takeda, Novartis, AIΓΕΑΣ ΑΜΚΕ. 

 Η FairLife– Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα είναι ο μοναδικός μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με τον καρκίνο του πνεύμονα. Αποστολή του φορέα είναι να υποστηρίξει ολιστικά όσους βιώνουν τον καρκίνο του πνεύμονα, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, στην πορεία τους μέσα από τη νόσο.

Η FairLife L.C.C.  εργάζεται για να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό σχετικά με :

  • την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με σκοπό τη μείωση της θνησιμότητας
  • το δικαίωμα της ενημέρωσης γύρω από τον καρκίνο του πνεύμονα
  • την ισότιμη πρόσβαση σε διαγνωστικές μεθόδους, κλινικές μελέτες και καινοτόμες θεραπείες
  • την αναγκαιότητα της ψυχολογικής υποστήριξης σε ασθενείς, στις οικογένειες και στους φροντιστές τους
  • την καταπολέμηση του στίγματος των ασθενών που νοσούν με καρκίνο του πνεύμονα.

Η FairLife– Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα ιδρύθηκε στη μνήμη του SimonΒell, 57 ετών, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα τον Αύγουστο του 2020.

 

Healthcare Business AwardsFairLifeBreatheΠρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης BREATH