Διακρίθηκε ως «Αιωνόβιο Brand 2019» το Salospir

Με τη διάκριση «Αιωνόβιο brand 2019» για τα 33 χρόνια παρουσίας του στην φαρμακευτική αγορά βραβεύθηκε το Salospir της φαρμακοβιομηχανίας Uni-pharma σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Οικονομικό Περιοδικό The Business Review, υπό την αιγίδα των ΣΕΒ, ΕΒΕΑ, και ΣΕΛΠΕ στις 26 Ιουνίου 2019.

Το βραβείο παρέλαβε από τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, ο Marketing Manager της Uni-pharma SA, φαρμακοποιός κ. Μάρκος Θεοδώρου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλίες που είχαν θέμα «Η συνταγή της διαχρονικής ιστορικής επιτυχίας των επιχειρήσεων», ενώ όπως προέκυψε από τις τοποθετήσεις των ομιλητών και τις διακρίσεις, οι οικογενειακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, συνεχίζουν να μεγαλώνουν, να επιβιώνουν και να ανθίζουν, με την υποστήριξη της 2ης, 3ης και 4ης γενιάς, παρά το δύσκολο και απαιτητικό οικονομικό περιβάλλον.

Το Salospir αποτελεί προϊόν αυτοδύναμης έρευνας και τεχνογνωσίας της Uni-pharma φαρμακοβιομηχανία του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, από το 1986, οπότε και πρωτοκυκλοφόρησε. Έχει ως δραστικό συστατικό το ακετυλοσαλικυλικό οξύ στην μορφή των εντεροδιαλυτών δισκίων, έτσι ώστε να προστατεύει το στομάχι από τις ερεθιστικές επιδράσεις του ακετυλοσαλικυλικού οξέος.

Πρόκειται για ένα προϊόν, το οποίο έχει αποδειχθεί μέσα από κλινικές μελέτες ότι μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη προληπτική θεραπεία ως αντιθρομβωτικό και αντισυγκολλητικό των αιμοπεταλίων. για την πρόληψη εμφράγματος του μυοκαρδίου τόσο προεγχειρητικά, όσο και μετεγχειρητικά.

Οι πωλήσεις του έφτασαν το 12μηνο του 2018 τα 10 εκατομμύρια κομμάτια, μόνο στην Ελλάδα, με ανάπτυξη έναντι του 2017 πάνω από 3%. Ήδη το 2018, πάνω από 550.000 Έλληνες, ήταν σε καθημερινή αγωγή για ολόκληρο το χρόνο.

Η Uni-pharma, είναι η πρώτη φαρμακοβιομηχανία στην Ελλάδα, που το 1996 προέβη σε μια σημαντικότατη επένδυση, με σκοπό την εισαγωγή τεχνολογίας φιλικής προς το περιβάλλον, με την αγορά νέου τεχνολογικού εξοπλισμού ειδικά για την επικάλυψη των εντεροδιαλυτών δισκίων Salospir, για την οποία τιμήθηκε από το υπουργείο Βιομηχανίας με το 3ο Βραβείο «Μεθόδων Παραγωγής και Προϊόντων Φιλικών προς το Περιβάλλον».
Αντίστοιχα, το Salospir είχε διακριθεί και το 2003 από το ΕΒΕΑ, με το «Βραβείο Επώνυμου Προϊόντος του 2003».

The Business ReviewUni-pharmaβραβείο