Δύο γιατροί στις ΗΠΑ τραγουδούν το “Imagine” και στέλνουν μηνύματα ελπίδας σε όλο τον κόσμο

Πριν από σχεδόν ένα χρόνο, όταν η πανδημία έπληξε την υφήλιο, κανείς δεν ήξερε πόσο καιρό θα διαρκούσε. Πολλοί έχασαν αγαπημένα πρόσωπα, άλλοι πάλεψαν με τον ιό και τα κατάφεραν, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να είναι πάντα εκεί, δυνατοί, στην πρώτη γραμμή.

Αλλά δύο ορθοπεδικοί χειρουργοί από την κλινική Mayo έδωσαν ελπίδα τόσο στους Αμερικανούς, γιατρούς όσο και σε όλο τον κόσμο, όταν τραγούδησαν το διάσημο και αγαπημένο σε όλους τραγούδι Ιmagine του John Lennon το οποίο  φυσικά έγινε αμέσως Viral.

 

The Singing Doctors

Ονομάστηκαν «The Singing Surgeons» και μέσα από το τραγούδι τους στέλνουν μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας.  Είναι ο Δρ. Elvis Francois, MD, και ο Δρ.  William Robinson, MD και οι δύο ορθοπεδικοί χειρουργοί στο Mayo Clinic, Rochester, Minnesota.

Ο Δρ. Elvis Francois άνοιξε το κανάλι του στο YouTube τον Απρίλιο του 2018 και έχει ήδη φτάσει 1 εκατομμύριο προβολές σε όλα τα βίντεό του. Στα περισσότερα από τα βίντεό του, παίζει μαζί με τον γιατρό William Robinson.  Η εκτέλεση του τραγουδιού “Imagine” είχε απίστευτη απήχηση στα social media και ενώ ξεκίνησε από το στο Instagram, απογειώθηκε και έχει πλέον κοινοποιηθεί σε σχεδόν κάθε κοινωνική πλατφόρμα λόγω της δημοτικότητάς της.  Αμέσως μετά, κυκλοφόρησε το πρώτο τους mini album «Music is Medicine” που πουλήθηκε με σκοπό την βοήθεια στους πληγέντες από τον Covid-19.

 

(ΑΡΙΣΤΕΡΑ)  Δρ. Elvis Francois, MD,   (ΔΕΞΙΑ) Δρ. William Robinson, MD

 

Η μουσική είναι παντού!

Παρότι ο Δρ. Elvis Francois δεν τραγουδά επαγγελματικά, η μουσική, όπως λέει, ήταν πάντα μέρος της ζωής του.  Μεγάλωσε τραγουδώντας στην εκκλησία και η μουσική τον χαλάρωνε μετά από τις πολλές ώρες δουλειάς σαν χειρουργός σπονδυλικής στήλης στο Harvard Beth Israel Deaconess Medical Center στην Βοστώνη. Η μουσική παίζει κυρίαρχο ρόλο στην καθημερινότητά του και γεμίζει τις χειρουργικές αίθουσες. «Η μουσική είναι ο χτύπος της καρδιάς στο νοσοκομείο».

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι Singing Surgeons δέχονται συχνά αιτήματα τραγουδιών από ασθενείς, από τις επιτυχίες του Stevie Wonder έως της Disney. Ο Δρ. Elvis Francois αφηγείται για μια μέρα στην παιδιατρική πτέρυγα, όταν ένα 4χρονο κορίτσι ζήτησε ένα τραγούδι από το Frozen. «Δεν ήξερα τις λέξεις! Δεν μπορούσα να το τραγουδήσω και αυτή έκλαψε. Από τότε έχει μάθει όλους τους Frozen στίχους», όπως αναφέρει.

Για τους Singing Surgeons η αξία του να μοιράζεσαι την μουσική, δεν αφορά το να τραγουδάς μπροστά σε πλήθος και να κερδίζεις παγκόσμια αναγνώριση.  «Πάντα λέω ότι η ιατρική είναι για το σώμα και η μουσική είναι για την ψυχή», λέει ο Δρ. Elvis Francois.

 

Για τον μήνα καρδιάς στις ΗΠΑ

Για τον Φεβρουάριο, που είναι ο Μήνας Καρδιάς στην Αμερική, οι Singing Surgeons κυκλοφόρησαν το  EP  «Put a Little Love in Your Heart»  για να εμπνεύσουν τους ανθρώπους να φροντίσουν τις καρδιές τους υιοθετώντας εύκολες συνήθειες. Το άλμπουμ περιλαμβάνει τέσσερα κομμάτια με τίτλο «καρδιά» στον τίτλο: «Put a Little Love in Your Heart», του Jackie DeShannon, «Listen to your Heart», του Roxette, «You’ll Be in My Heart,», του Phil Collins , και “Heartbeat Song”, από την Kelly Clarkson.

Ο Μήνας Καρδιάς δίνει έμφαση στην προτεραιότητα της υγείας της καρδιάς, όχι μόνο επειδή οι καρδιακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου για άνδρες και γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και καθώς οι ειδικοί αρχίζουν να κατανοούν τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 στους ανθρώπους με καρδιαγγειακή νόσο.

Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση του τραγουδιού “Imagine” https://www.youtube.com/watch?v=nZBW0ZQGmyM