Έχετε νεύρα; η καλύτερη λύση δεν είναι πάντως… να την “πληρώνουν” οι γύρω σας

Τι κάνετε όταν έχετε νεύρα; Το ρίχνετε στο φαγητό, μαλώνετε με όποιον τολμήσει να σας μιλήσει, ή ξεσπάτε στο άλλο σας μισό. Αυτά βέβαια δεν έχουν κανένα θετικό αντίκτυπο στη διάθεσή σας – αντίθετα, δημιουργούν περισσότερα προβλήματα.

Σας προτείνουμε λοιπόν κάποιες πιο ασφαλείς λύσεις, οι οποίες μπορούν να σας χαλαρώσουν και να σας φτιάξουν το κέφι τις ημέρες που όλα σας φταίνε.

Πιείτε ένα χαλαρωτικό ρόφημα: Ένα ζεστό αρωματικό τσάι ή μια γλυκιά ζεστή σοκολάτα – προφανώς, αποφεύγουμε τον καφέ – θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

Ξεσπάστε σε κάποιο άθλημα: Οι κινήσεις που κάνουμε στα σπορ είναι ό,τι πρέπει για να ξεσπάσουμε τα νεύρα μας – κλωτσάμε την μπάλα, χτυπάμε με ρακέτα το μπαλάκι, καρφώνουμε στο καλάθι, αλλά πάνω από όλα, εκτονώνουμε την ενέργειά μας – αυτή που πάνω στα νεύρα σας μερικές φορές θέλετε να διοχετεύσετε στο κεφάλι του αφεντικού σας ή του οδηγού του μπροστινού σας αυτοκινήτου που κάνει ό,τι μπορεί για να  .

Ακούστε τα αγαπημένα σας τραγούδια

Κατά προτίμηση τα πιο χαλαρά ή κάτι χαρούμενο. Ξεχάστε στις δακρύβρεχτες μπαλάντες θα φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Δείτε μια κωμική σειρά

Το γέλιο είναι το καλύτερο γιατρικό για την κακή διάθεση. Δείτε ένα επεισόδιο από μια αγαπημένη σας σειρά ή μια ελληνική ταινία – κατά προτίμηση μία κωμωδία του ’60 – ή αστεία video στο youtube, δεν μπορεί, κάτι από αυτά θα σας κάνει να χαμογελάσετε.

Κάντε μια βόλτα το σκύλο σας

Βγάλτε μια βόλτα το αγαπημένο σας κατοικίδιο, φτάστε μέχρι το αγαπημένο σας σημείο στην πόλη ή κάπου με θέα, καθίστε για λίγο εκεί και εγγυημένα θα επιστρέψετε στο σπίτι σας με πολύ λιγότερα νεύρα.

Κάντε ένα ζεστό μπάνιο

Από αυτά τα χολιγουντιανά, με τον πλούσιο αφρό, τα αρωματικά έλαια, τα κεράκια και το ποτήρι με το κρασί να σας περιμένει δίπλα από την μπανιέρα.

Κάντε όσα βαριόσασταν να κάνετε

Το να τακτοποιήσετε την ντουλάπα ή τα χαρτιά σας, να αλλάξετε διακόσμηση ή διαρρύθμιση στο σαλόνι σας, δουλειές που πάντα αναβάλατε από βαρεμάρα, μπορούν να γίνουν όταν έχετε νεύρα, πολύ απλά επειδή εάν ασχοληθείτε με το να στείλετε mail, ή με κάτι που έχει σχέση με τη δουλειά σας, απαιτούν περισσότερη νηφαλιότητα και ενέχουν τον κίνδυνο να “πληρώσουν¨” τα νεύρα σας κάποιοι που δεν φταίνε.

Απομακρύνετε την πηγή των νεύρων

Οι καυγάδες λύνονται με διάλογο. Εντοπίστε αυτό που σας ενοχλεί και προσπαθήστε να το βγάλετε από τη μέση.

Από το newsroom του Healthmag.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Λύσηνεύρα