Εγκαινιάζεται το Σεπτέμβριο η νέα μονάδα της Pharmathen

Παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 τα εγκαίνια της νέας μονάδας ενέσιμων βραδείας αποδέσμευσης παράλληλα με την παρουσίαση του επενδυτικού πλάνου του ομίλου Parmathen στο εργοστάσιο της μητρικής εταιρείας στις Σάπες Ροδόπης.

Η μονάδα αυτή περιλαμβάνεται στο πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου το οποίο είναι της τάξης των 250 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως ήδη έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη άνω των 200 εκ. ευρώ τα τελευταία 4 χρόνια, ενώ στο pipeline της Pharmathen υπάρχουν πάνω από 30 νέα προϊόντα που είναι έτοιμα να κατακτήσουν τον κόσμο.

H Pharmathen είναι ήδη global leader σε ανάπτυξη LAI – Long Acting Injectables (Ενέσιμα Βραδείας Αποδέσμευσης). Στοχεύει με τα προϊόντα της μια αγορά μεγαλύτερη των 12 δισ. ευρώκαι η νέα επένδυση αφορά τον εν λόγω τομέα. Επίσης προετοιμάζεται για το επόμενο τεχνολογικό βήμα, στοχεύοντας στην ανάπτυξη και λανσάρισμα της πρώτης καινοτόμου τεχνολογίας LAI μέσα στην επόμενη δεκαετία.
Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση, έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι άνω των 250 εκατ. ευρώ προς επένδυση μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης του δευτέρου εργοστασίου LAI στις Σάπες.

Η Pharmathen άνοιξε ήδη τη μεγαλύτερη φαρμακευτική αγορά του κόσμου, τις ΗΠΑ, όπου γίνεται ήδη το λανσάρισμα των πρώτων προϊόντων, ενώ έχει θέσει ως νέος στρατηγικό της στόχο την κατάκτηση της αγοράς της Κίνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Pharmathen είναι μια από τις 5 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ελλάδας (ανεξαρτήτως κλάδου) και παράλληλα είναι μια από τις 200 μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ευρώπης. Συνεργάζεται με τις 200 μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως και αποτελεί την μοναδική πλήρως καθετοποιημένη Φαρμακοβιομηχανία στην Ελλάδα και από τις ελάχιστες στην Ευρώπη.

Είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός φορέας έρευνας στην Ελλάδα, βάσει επενδύσεων και παράλληλα βρίσκεται ανάμεσα στις 50 μεγαλύτερες ερευνητικές φαρμακευτικές εταιρείες στην Ευρώπη σύμφωνα με το European Scoreboard. Οι δε εξαγωγές της Pharmathen αποτελούν το 1% των συνολικών εξαγωγών της Ελλάδας.

επένδυσηpharmathen