Είναι ακόμα καλό το μακιγιάζ σας μετά από ένα χρόνο;

Όταν αγοράζετε καλλυντικά προϊόντα, μπορεί να μην θεωρείτε ότι έχουν ημερομηνία λήξης. Η διάρκεια ζωής των προϊόντων μακιγιάζ εξαρτάται από τη μάρκα και το είδος. Μάθετε πώς μπορείτε να δείτε την ημερομηνία λήξης των προϊόντων μακιγιάζ.

Για πόσο καιρό είναι καλό το μακιγιάζ;

Τα προϊόντα μακιγιάζ δεν καταστρέφονται απαραίτητα ούτε γίνονται επικίνδυνα στη χρήση. Η διάρκεια ζωής των καλλυντικών αναφέρεται στο χρονικό διάστημα που το μακιγιάζ σας διατηρεί την αναμενόμενη ποιότητα. Μετά την ημερομηνία λήξης, η υφή και το χρώμα του προϊόντος σας ενδέχεται να αλλάξουν.

Παράγοντες Διάρκειας Ζωής

Τα καλλυντικά σας χαλάνε με τον καιρό. Η διάρκεια ζωής του μακιγιάζ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο αποθήκευσης και χρήσης του. Το μακιγιάζ σας μπορεί να διαρκέσει περισσότερο όταν λάβετε τις σωστές προφυλάξεις.‌

Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα. Αποφύγετε να αγγίζετε καλλυντικά προϊόντα με τα δάχτυλά σας. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να αγγίζετε απευθείας τα πινέλα, τα μαξιλαράκια και τα απλικατέρ που χρησιμοποιείτε για να κάνετε μακιγιάζ. Τα δάχτυλά σας μεταφέρουν βακτήρια και μύκητες που μπορεί να κάνουν το μακιγιάζ σας να αλλοιωθεί πιο γρήγορα.‌

Εφαρμογές καθαρισμού. Μεταφέρετε βακτήρια κάθε φορά που κάνετε μακιγιάζ στο δέρμα, τα χείλη και τις βλεφαρίδες σας. Καθαρίζετε τακτικά τα εργαλεία μακιγιάζ σας.

Αποθήκευση. Τα προϊόντα μακιγιάζ σας διασπώνται πιο γρήγορα εάν εκτεθούν σε:

  • Ηλιακό φως
  • Θερμότητα
  • Αέρας
  • Μεταβολές θερμοκρασίας
  • Υγρασία

Φροντίστε να αποθηκεύετε τα καλλυντικά σας σε σκοτεινό, δροσερό χώρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συρτάρι ή ντουλάπι μακριά από θερμότητα και υγρασία. Εάν δεν αποθηκεύετε σωστά τα καλλυντικά, έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής. Τα συντηρητικά διασπώνται. Το λάδι και το νερό σε ορισμένα προϊόντα ενδέχεται να διαχωριστούν. Άλλα προϊόντα μπορεί να στεγνώσουν και να μην χρησιμοποιηθούν.

Κατανόηση των Ημερομηνιών Λήξης Μακιγιάζ

Μπορείτε να υπολογίσετε πόσο μακιγιάζ είναι καλό σε δύο βήματα. Αρχικά, αναζητήστε μια ημερομηνία τυπωμένη στη συσκευασία του μακιγιάζ σας. Τα καλλυντικά σας λήγουν μέχρι αυτή την ημερομηνία είτε ανοιχτούν είτε όχι.

Στη συνέχεια, αναζητήστε τον αριθμό των μηνών για τους οποίους είναι καλό το προϊόν σας μετά το άνοιγμα. Κάθε προϊόν έχει ένα τυπικό σύμβολο με έναν αριθμό στη μέση. Αφού ανοίξετε ένα καλλυντικό προϊόν, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια για τόσους μήνες. Ορισμένα προϊόντα μακιγιάζ είναι καλά για ένα χρόνο ή περισσότερο. Άλλα έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής.

Μακιγιάζ ματιών. Τα καλλυντικά όπως η σκιά ματιών , το eyeliner και η μάσκαρα έχουν συνήθως μικρότερη διάρκεια ζωής από άλλα προϊόντα. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια τη μάσκαρα για 2 έως 4 μήνες. Μετά από αυτό, κινδυνεύετε να μεταφέρετε βακτήρια και μύκητες πίσω στο ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια σας.‌

Πρόσθετες συμβουλές μακιγιάζ

Επιλέξτε σκόνη αντί υγρού. Εάν θέλετε να αποκτήσετε περισσότερη ζωή στα προϊόντα σας, αγοράστε πούδρες. Η κρέμα ή το υγρό μακιγιάζ τείνει να έχει περισσότερο λάδι και νερό, επομένως μπορεί να μην διαρκέσει τόσο πολύ. Το μακιγιάζ σε πούδρα έχει λιγότερα υγρά, προσφέροντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Παρακολουθήστε τις αλλαγές στην υφή. Αν παρατηρήσετε ότι το μακιγιάζ σας έχει διαφορετική αίσθηση, πετάξτε το. Για παράδειγμα, η μάσκαρα σας είναι κακή όταν στεγνώσει. Μην προσθέτετε νερό ή λάδι για να διαρκέσει περισσότερο, διαφορετικά κινδυνεύετε να μολυνθείτε .

Μην μοιράζεστε καλλυντικά. Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να δανειστείτε τη σκιά ματιών ή το ρουζ ενός φίλου, αλλά μην το κάνετε. Η κοινή χρήση μακιγιάζ μεταδίδει βακτήρια. Αυτό περιλαμβάνει δοκιμή μακιγιάζ σε καταστήματα πριν από την αγορά. Εάν δοκιμάζετε μακιγιάζ, χρησιμοποιήστε ένα νέο απλικατέρ. Δοκιμάστε το προϊόν στο πίσω μέρος του χεριού σας αντί στο πρόσωπό σας.

Μην αγοράζετε μεταχειρισμένα. Μπορεί να διακινδυνεύσετε την υγεία σας αγοράζοντας μακιγιάζ από υπαίθριες αγορές μεταχειρισμένα ή μεταπωλητές στο διαδίκτυο γιατί δεν ξέρετε πόσο καιρό πριν ο αρχικός αγοραστής πήρε τα προϊόντα ή πώς αποθήκευσε το μακιγιάζ. Επίσης κινδυνεύετε να αποκτήσετε προϊόντα που δεν είναι η αρχική μάρκα. Ενδέχεται να μην έχετε την επιλογή να επιστρέψετε τα προϊόντα εάν δεν είναι αυτό που περιμένετε.