Εκχύλισμα βοτάνων υπόσχεται ως θεραπεία για ήπια γνωστική εξασθένηση

Ένα νέο φυτικό φάρμακο που ονομάζεται SaiLuoTong (SLT) υπόσχεται πρώιμα ως θεραπεία για την ήπια γνωστική εξασθένηση (Mild cognitive impairment), μια κατάσταση που προκαλεί αυξημένη απώλεια μνήμης και νοητική ομίχλη στους ηλικιωμένους.

Σε μια πρόσφατη τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή 12 εβδομάδων, οι ενήλικες άνω των 60 ετών με MCI που έπαιρναν SLT καθημερινά απέδωσαν σημαντικά καλύτερα σε τεστ μνήμης και λήψης αποφάσεων σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν εικονικό φάρμακο. Το SLT περιέχει ενώσεις όπως το ginseng, το ginkgo biloba και το σαφράν που μπορεί να προστατεύουν τα εγκεφαλικά κύτταρα μειώνοντας τη φλεγμονή και ενεργώντας ως αντιοξειδωτικά.

Όπως εξηγεί η γηριατρική γιατρός Dr. Jessica Kalender-Rich, αν και είναι ενδιαφέρουσες, απαιτούνται ακόμη μεγαλύτερες δοκιμές: «Είναι δύσκολο να θεραπεύεται η MCI επειδή δεν εξελίσσονται όλες οι MCI σε άνοια. Επομένως, δεν γνωρίζουμε πάντα εάν οι θεραπείες μας είναι ωφέλιμες.”

Ωστόσο, η αρχική έρευνα δείχνει ότι το SLT έχει τη δυνατότητα να είναι ένα ασφαλές συμπλήρωμα για την υποστήριξη της γνωστικής λειτουργίας.

  • Ασκηθείτε τακτικά για να ενισχύσετε τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο
  • Ακολουθήστε μια μεσογειακή διατροφή πλούσια σε ωμέγα-3 και αντιοξειδωτικά
  • Προκαλέστε το μυαλό σας με παζλ και νέες δεξιότητες
  • Μειώστε το άγχος και απολαύστε ποιοτικό ύπνο
  • Προσπαθήστε να κόψετε το κάπνισμα (αν καπνίζετε)
  • Επισκεφτείτε το γιατρό σας για γνωστικές εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου και συζητήστε για φάρμακα και συμπληρώματα που μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της εστίασης και της μνήμης
βελτίωση μνήμηςfront-storiesλειτουργία της μνήμηςεξασθένηση μνήμηςαιτίες απώλειας μνήμης