Εκστρατεία ζωής στη μάχη για την υγεία στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Βήμα ενημέρωσης των πολιτών για τη δημόσια υγεία, αλλά και προσπάθεια ανόρθωσης του κύρους του ιατρικού λειτουργήματος στην κοινωνία αποτέλεσε φέτος το περίπτερο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, το οποίο επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ για πρώτη φορά εγκαινιάσθηκε από τον υπουργό Υγείας.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν στο περίπτερου του ΙΣΘ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας, όπου του παρουσίασαν τα προγράμματα “εμβολιαΖΩ” και #δεν_ καπνίΖΩ# του ΙΣΘ, καθώς επίσης και την εκστρατεία του συλλόγου που ξεκίνησε στις 7 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 14 του μηνός, με θέμα «Εκστρατεία ζωής – Στη μάχη για την Υγεία είμαστε στην πρώτη γραμμή».

Το περίπτερο του ΙΣΘ εγκαινίασε επισήμως ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος στη συνέχεια επισκέφθηκε τα γραφεία του ΙΣΘ όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την ενημέρωση του υπουργού στο σύνολο των θεμάτων που αφορούν στους γιατρούς της χώρας, παρουσία του Προέδρου του ΠΙΣ κ. Εξαδάκτυλου.

Η νέα ηγεσία του ΠΙΣ ενημέρωσε τον υπουργό ότι καταβάλλει τιτάνια προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών παροχής υπηρεσιών στους πολίτες και των συνθηκών ασκήσεως του λειτουργήματος από ιδιώτες και γιατρούς του δημοσίου.

“Διπλά” εγκαίνια του ΙΣΘ

Για “διπλά” εγκαίνια στον ΙΣΘ, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Νίτσας, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου από τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, σημειώνοντας ότι ταυτόχρονα εγκαινιάσθηκε και μια στενότερη συνεργασία της ηγεσίας του υπουργείου με τους εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου της Θεσσαλονίκης.

Στο περίπτερο του ΙΣΘ, οι νέες πρωτοβουλίες του επιστημονικού συλλόγου, μετά το #εμβολιαΖΩ που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και αγκαλιάστηκε από την κοινωνία, ξεκινά το #δεν_καπνιΖΩ, #η_προληψη_σωΖΕΙ μια ακόμη ολοκληρωμένη #εκστρατεία_Ζωής.

Τα εγκαίνια του επιστημονικού stand έκανε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας παρουσία του υφυπουργού Υγείας Β. Κοντoζαμάνη.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας αφού αναφέρθηκε στα προγράμματα του Συλλόγου, επισήμανε: «Είμαστε εδώ για τους 8.700 συναδέλφους – μέλη του ΙΣΘ, αλλά και δίπλα στο Υπουργείο Υγείας. Είμαστε εδώ όλοι, κυρίως για την κοινωνία. Εμείς οι γιατροί, το γνωρίζετε πολύ καλά κι εσείς κύριε υπουργέ ως γιατρός, βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης για την υγεία. Είμαστε και θα είμαστε στη διάθεσή σας, ώστε να σας παρουσιάσουμε τα χρόνια προβλήματα και κυρίως τις προτάσεις μας, για άμεσες παρεμβάσεις στην άρση των αδιεξόδων.

Βεβαίως και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα σταθεί αρωγός στο δικό σας έργο κι είμαστε σίγουροι ότι θα εξετάσετε και θα συμπεριλάβετε τις προτάσεις μας στα θέματα της υγείας προς το συμφέρον της κοινωνίας και του Ιατρικού κόσμου».

ΠΙΣΙΣΘΔΕΘ