Εκτός νοσοκομείων η πλειοψηφία των επικουρικών που υπηρέτησε επί 5ετία

Απολύεται σχεδόν το σύνολο των επικουρικών εργαζομένων που υπηρέτησαν στα νοσοκομεία την τελευταία πενταετία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ για τους επιτυχόντες στην προκήρυξη 2Κ των νοσοκομείων.

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για λάθος επεξεργασία των αιτήσεων από το ΑΣΕΠ καθώς το σύνολο των ατόμων που υπηρέτησαν είχαν αυξημένη μοριοδότηση και προγραμματίζει παράσταση στο ΑΣΕΠ την Δευτέρα 2/9/2019 στις 10 το πρωί, για να ζητήσει την εκ νέου επεξεργασία των αιτήσεων. Τονίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει μηδενισμός της αυξημένης μοριοδότησης της εμπειρίας του Επικουρικού Προσωπικού

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, μετά από τις διαρκείς κινητοποιήσεις της για την μονιμοποίηση 1200 Επικουρικών Υπαλλήλων που υπηρετούν πάνω από πέντε χρόνια στα Νοσοκομεία με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεών τους με όλες τις Κυβερνήσεις, θεσμοθετήθηκε με το άρθρο 17 του ν.4571/2018 η προκήρυξη των εν λόγω θέσεων με αυξημένη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας ως Επικουρικοί (20 μόρια Χ 48 μήνες). Εκδόθηκε η προκήρυξη 2Κ από το ΑΣΕΠ που προέβλεπε την αυξημένη μοριοδότηση και υπεβλήθησαν οι αιτήσεις.

Εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ τα ονόματα των επιτυχόντων και τριπλάσιου αριθμού αναπληρωματικών στο ΠΕ και ΔΕ προσωπικό για να καταθέσουν δικαιολογητικά και οι Επικουρικοί στην συντριπτική πλειοψηφία βρίσκονται εκτός των επιτυχόντων.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι οι υπηρετούντες επικουρικοί, δεν εμφανίζονται ούτε κάν στα ονόματα των εκατοντάδων αναπληρωματικών που ανακοινώθηκαν από το ΑΣΕΠ. Μάλιστα, δεν αναγράφεται ο αριθμός των μορίων που διαθέτουν οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν ως επιτυχόντες και οι αναπληρωματικοί.

“Χιλιάδες υποψήφιοι που είναι εκτός των πινάκων ή αναπληρωματικοί, δεν γνωρίζουμε τα μόρια που υπολογίστηκαν ότι διαθέτουν αφού δεν ανακοινώθηκαν. Δεν δικαιολογείται να εμφανίζονται ότι έχουν καταλάβει τις θέσεις υποψήφιοι που δεν υπηρετούσαν ως Επικουρικό Προσωπικό.

Πρόκειται σαφώς για λάθη που έγιναν στο ΑΣΕΠ κατά την επεξεργασία των αιτήσεων. Ζητάμε για την εκ νέου επεξεργασία των αιτήσεων και την παρέμβαση επί τούτου του Υπουργού Υγείας”, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

ΠΟΕΔΗΝπροκήρυξηεπικουρικοίΑΣΕΠ