Ελέγξτε την πείνα και την ποσότητα που τρώτε με 10 απλές συμβουλές

Μασήστε τσίχλα.
Επιλέξτε μία τσίχλα χωρίς ζάχαρη και μασήστε, ιδιαίτερα όταν πηγαίνετε για ψώνια στο super market. Σύμφωνα με δύο μελέτες, θα σας κάνει να νιώθετε λιγότερο πεινασμένοι και είναι πιθανό να αποφεύγετε ανθυγιεινές επιλογές με πολλές θερμίδες.

Ξεκινήστε να τρώτε πρώτα με τη σαλάτα.
Αν είστε σπίτι, στη δουλειά ή έξω σε κάποιο εστιατόριο, επιλέξετε στη μερίδα του φαγητού σας να είναι η ποσότητα των λαχανικών μεγαλύτερη και ξεκινήστε από εκεί.

Κάντε τις αγορές σας με μετρητά.
Έχει διαπιστωθεί ότι πιο εύκολο να προμηθευτείτε γλυκά και ανθυγιεινά τρόφιμα όταν πληρώνετε με κάρτα. Φαίνεται ότι όταν δίνετε μετρητά στο ταμείο, σας «σταματάει» από το να αγοράσετε junk food.

Αποφύγετε τις μαγειρικές εκπομπές.
Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος και βλέπετε μαγειρικές εκπομπές στην τηλεόραση σας προδιαθέτει για κατανάλωση σνακ.  Προτιμήστε προγράμματα «χωρίς φαγητό»!!

Χρησιμοποιείστε μπλε πιάτα.
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το χρώμα του πιάτου μπορεί να κάνει διαφορά στο πόσο φαγητό σερβίρετε στον εαυτό σας.  Όσο πιο πολύ ανακατεύεται το φαγητό με το χρώμα του πιάτου, τόσο και πιο λίγες μπουκιές θα φάτε, σύμφωνα με έρευνες.

Χρησιμοποιείστε μικρότερα μπολ και πιάτα.
Το μέγεθος στέλνει συνθήματα στον εγκέφαλο για το πόσο φαγητό να βάλει. Ένα μεγαλύτερο πιάτο σημαίνει περισσότερο φαγητό.

Πατήστε «pause» όταν σας πιάνει λαχτάρα για φαγητό.
Αν τρώτε επειδή βαριέστε, είστε κουρασμένοι ή έχετε ένταση, προσοχή! Μπορεί να σας βγάλει εκτός ελέγχου.  Αν σας πιάσει μανία ή λαχτάρα για φαγητό, απασχοληθείτε με κάτι για 5 – 10 λεπτά και δείτε μετά αν θέλετε ακόμα να φάτε.

Κρύψτε τα ανθυγιεινά σνακ.
Μην τα έχετε μπροστά σας και τα βλέπετε καθημερινά.  Βάλτε τα κάπου δεν μπορείτε να τα βλέπετε.  Οι εργαζόμενοι που έχουν σοκολάτα πάνω στο γραφείο τους έχουν 48% περισσότερες πιθανότητες να την φάνε απ’ ό,τι αν ήτανε κάπου πιο μακριά.  Ενώ αν την βάλουν βαθιά στο συρτάρι τους τρώνε 25% λιγότερο από ότι αν ήτανε πάνω στο γραφείο!

Επιλέξετε πάντα SMALL.
Σε ό,τι καταναλώνετε και έχει μέγεθος, διαλέξτε το «μικρό». Έτσι συνηθίζει ο οργανισμός να καταναλώνει λιγότερο.

Τρώτε αργά και πίνετε νερό.
Τρώτε με μικρότερες μπουκιές, μασήστε αργά το φαγητό σας, αφήστε λίγο χρόνο μεταξύ των μπουκιών και πιείτε νερό ενώ τρώτε. Μικρά βήματα που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τις θερμίδες και να αισθανθείτε χορτάτοι.