Εμβόλιο “τρία σε ένα” κατά του κοροναϊού, της γρίπης και των αναπνευστικών λοιμώξεων από τη Μoderna

Μια ετήσια αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού, η οποία παράλληλα θα προσφέρει προστασία από τη γρίπη και τον αναπνευστικό συγκυριακό ιό (RSV), ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει η Moderna.

Η φαρμακευτική εταιρεία τόνισε πως το εμβόλιο “τρία σε ένα” θα τροποποιείται διαρκώς για νέες μεταλλάξεις του κορονοϊου.

  • “Ένας πυλώνας της στρατηγικής προϊόντων της Moderna είναι η ανάπτυξη ενός ετήσιου αναμνηστικού εμβολίου, το οποίο η εταιρεία σχεδιάζει να προσαρμόζει συνεχώς. Η εταιρεία πιστεύει ότι θα μπορούσε να είναι η πρώτη στην αγορά με ένα ενισχυτικό εμβόλιο κατά των COVID + Γρίπη + RSV” σημειώνεται.

Όπως επισημαίνει ο CEO της Moderna Στεφάν Μπανσέλ, “ακόμα και πριν από την πανδημία, περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι πέθαιναν κάθε χρόνο λόγω αναπνευστικών λοιμώξεων. Στόχος μας είναι να μειώσουμε αυτούς τους αριθμούςμε ένα ετήσιο αναμνηστικό εμβόλιο”.

 

Νωρίτερα, η Moderna ανακοίνωσε τα πρώτα δεδομένα για το αντιγριπικό της εμβόλιο με βάση την τεχνολογία mRNA, σύμφωνα με τα οποία “μπορεί να μην είναι αρκετά ισχυρό ώστε να δώσει πλεονέκτημα έναντι των ήδη εγκεκριμένων εμβολίων γρίπης στην αγορά, ιδίως για τους ηλικιωμένους”.

Η εταιρεία δήλωσε σε παρουσίαση προς τους επενδυτές ότι τα επίπεδα αντισωμάτων του εμβολίου της έναντι και των τεσσάρων στελεχών του ιού της γρίπης σε μια μελέτη αρχικού σταδίου δεν ήταν τόσο ισχυρά σε ηλικιωμένους ενήλικες όσο το Fluzone HD της Sanofi.

“Από τη μία πλευρά, τα αντισώματα αυξήθηκαν σε καλά επίπεδα, από την άλλη πλευρά όμως τα επίπεδα δεν θεωρούνται απαραίτητα τόσο υψηλά ή απαραίτητα καλύτερα από ορισμένα εμβόλια υψηλής αποτελεσματικότητας, όπως το Flublok ή το Fluzone HD”, δήλωσε ο αναλυτής της Jefferies Michael Yee σε σημείωμα προς τους πελάτες της.

Το υποψήφιο εμβόλιο, mRNA-1010, βασίζεται στην τεχνολογία mRNA, η οποία χρησιμοποιείται επίσης στα εμβόλια κατά της COVID-19.

εμβόλιο modernafront-stories