Εν αναμονή της οριστικοποίησης των επιτροπών ΗΤΑ και διαπραγμάτευσης

Αν και ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου ότι την επόμενη μέρα θα προχωρούσε στην ανακοίνωση των ονομάτων που θα στελεχώσουν την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Την ίδια ώρα άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με την Επιτροπή ΗΤΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες ως πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης αναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Φιλίππου Δημήτριος, Επίκουρος Καθηγητής Ανατομίας ΕΚΠΑ. Υπενθυμίζεται πως στην προηγούμενη επιτροπή και πάλι επικεφαλής ήταν μέλος του ΔΣ του ΕΟΦ και συγκεκριμένα ο Β’ αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Γιαννόγλου. Από κει και πέρα αναμένεται και η ανακοίνωση των υπόλοιπων ονομάτων. Με βάση τον τελευταίο νόμο η επιτροπή διαπραγμάτευσης θα είναι εννεαμελής, συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και αποτελείται από 6 μέλη που ορίζονται από τον Υπουργό Υγείας, εκ των οποίων 5 με ειδίκευση ή εμπειρία στη φαρμακοοικονομία ή φαρμακευτική αγορά ή φαρμακευτική νομοθεσία ή διοίκηση υπηρεσιών υγείας και έναν, 1 νοσοκομειακό φαρμακοποιό, 2 μέλη που ορίζονται από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., και ένα 1 μέλος που ορίζεται από τον Ε.Ο.Φ.
Η επιτροπή θα πιάσει άμεσα δουλειά προκειμένου να ολοκληρώσει τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για τα φάρμακα της Ηπατίτιδας C.

ΗΤΑ
Την Παρασκευή επίσης ο καθηγητής κ. Υφαντόπουλος προχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι στις 28 Νοεμβρίου επισκέφθηκε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και παραιτήθηκε οικειοθελώς από την υποψηφιότητα για την προεδρεία της Επιτροπής ΗΤΑ λόγω ανειλημμένων ακαδημαϊκών υποχρεώσεων.
Παράλληλα επισημαίνει ότι ουδέποτε είχε την οποιαδήποτε εμπλοκή σε σκάνδαλα με φαρμακευτικές εταιρείες και γι’ αυτό δεν είχα καμία απολύτως όχληση από την δικαιοσύνη μέχρι σήμερα.

ΕΟΦΕπιτροπή ΔιαπραγμάτευσηςΒασίλης ΚικίλιαςΔ. Φιλίππου