Επαναληπτικές εκλογές στον ΠΙΣ στις 22 Ιουνίου

Νέος μεταβατικός πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), που θα οδηγήσει το Σύλλογο στις επαναληπτικές εκλογές, ανέλαβε από την περασμένη Παρασκευή ο Αναστάσιος Βασιάδης στη θέση του Μιχαήλ Βλασταράκου που είχε παραιτηθεί.

Η εκλογή του κ. Βασιάδη έγινε σε εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας και με μυστική ψηφοφορία, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του προϊσχύοντος διοικητικού συμβουλίου, το οποίο προκήρυξε επαναληπτικές εκλογές το Σάββατο 22 Ιουνίου.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΠΙΣ σημειώνεται ότι οι εκλογές που διενεργήθηκαν στις 3 Μαρτίου κηλιδώθηκαν από ανεπίτρεπτα φαινόμενα νοθείας, με αποκορύφωμα την μη επικύρωση τους από τον κατά νόμον εποπτεύοντα Υπουργό Υγείας και την ανάθεση της εντολής στο Διοικητικό Συμβούλιο που διενέργησε τις εκλογές της 3ης Μαρτίου, να διενεργήσει νέες εκλογές εντός δύο μηνών και να διαχειριστεί στο ενδιάμεσο διάστημα τα τρέχοντα ζητήματα του ΠΙΣ.

Επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, ότι την Παρασκευή 17 Μαΐου, επισκέφθηκε τα γραφεία του ΠΙΣ κλιμάκιο Επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ, όπου μετά από έλεγχο διαπίστωσε ότι εξαφανίστηκε το πρωτότυπο εκλογικό υλικό το οποίο έπρεπε να είχε αποσταλεί στον Υπουργό Υγείας για την επικύρωση των εκλογών. Η έρευνα συνεχίζεται.

Το μεταβατικό Διοικητικό Συμβούλιο δήλωσε αποφασισμένο να διεκπεραιώσει όλες τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο ΠΙΣ σχετικά με τη χορήγηση αδειών άσκησης επαγγέλματος και τις εξετάσεις ειδικότητας, διαδικασίες που είχαν παρακωλυθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα.

Στην ίδια συνεδρίαση, το ΔΣ τοποθετήθηκε σε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την ιατρική κοινότητα, εστιάζοντας σε δύο ζητήματα ιδιαίτερης βαρύτητας:

  • Στο ζήτημα του εξοντωτικού clawback των εργαστηριακών, του οποίου απαιτεί την ανάκληση και για το σκοπό αυτό θα συναντηθεί με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
  • Στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που καταργεί το τεκμήριο αθωότητας των γιατρών σε περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης για συγκεκριμένα αδικήματα.

Το ΔΣ δήλωσε ακόμη ότι εν όψει των εκλογών θα επιτελέσει στο ακέραιο το καθήκον του, ώστε να αναδείξει, να υποστηρίξει και να συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση όλων των σημαντικών ζητημάτων της Υγείας και της ιατρικής κοινότητας που βρίσκονται σε εξέλιξη.

εκλογέςΠΙΣΣΕΥΥΠ