Επανέλεγχος στην εγκυρότητα της προϋπηρεσίας των επικουρικών των νοσοκομείων από το ΑΣΕΠ

Διασταύρωση στοιχείων θα επιχειρήσει το υπουργείο Υγείας να κάνει με το ΑΣΕΠ για να πιστοποιηθεί η εγκυρότητα των βεβαιώσεων προϋπηρεσίας των επιτυχόντων στην προκήρυξη για το επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων.

Αυτό ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ, ύστερα από συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, στο πλαίσιο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε σήμερα στο υπουργείο Υγείας, το επικουρικό προσωπικό, οι εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ και καθαρίστριες των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι εργαζόμενοι που ήδη υπηρετούν, χάνουν τη μικρή ελπίδα που είχαν να συμπεριληφθούν μεταξύ των επιτυχόντων της προκήρυξης, από τις βεβαιώσεις που χορηγήθηκαν σε υποψήφιους, από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι κατέχουν την ειδική εμπειρία, παρότι όπως κατήγγηλε η ΠΟΕΔΗΝ, ήταν ψεύτικες και μη νομότυπες. Η καταγγελία της Ομοσπονδίας κάνει λόγο για εκατοντάδες τέτοιες ψεύτικες βεβαιώσεις που χορήγησε το ΚΕΕΛΠΝΟ επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης, προσθέτοντας πως οι τότε πολιτικοί προϊστάμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ, τώρα έχυσαν «κροκοδείλια δάκρυα» σε πρόσφατη συνάντηση με το ΑΣΕΠ.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι καθαρίστριες του ΨΝΑ Δρομοκαϊτείου και άλλων Νοσοκομείων, οι οποίες χάνουν τη δουλειά τους, γιατί ξεκινάει ο νέος διαγωνισμός, χωρίς να γίνουν δεκτές οι προτάσεις της Ομοσπονδίας για παράταση συμβάσεων, ενιαίο διαγωνισμό και αύξηση της μοριοδότησης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων σημείωσαν πως σήμερα στα Νοσοκομεία εργάζονται 12.000 συμβασιούχοι, οι οποίοι εάν απολυθούν με το τέλος των συμβάσεων το πρώτο εξάμηνο του 2020, οι συνθήκες περίθαλψης και εργασίας θα γίνουν αφόρητες.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε την ανανέωση των συμβάσεων των 4000 υπαλλήλων που υπηρετούν στα Νοσοκομεία μέσω ΟΑΕΔ.

Ο κ. Κοντοζαμάνης απάντησε ότι η Κυβέρνηση εξετάζει θετικά την ανανέωση των συμβάσεων και ότι δεν επιθυμεί εν μία νυκτί να φύγουν 4.000 υπάλληλοι από τα Νοσοκομεία.

Πρόσθεσε, πως για την τύχη του επικουρικού προσωπικού και την ακύρωση των ψεύτικων βεβαιώσεων προϋπηρεσίας, είπε ότι είναι σε συζήτηση με το ΑΣΕΠ για την λύση του ζητήματος. Συγκεκριμένα, εξετάζουν να αποσταλεί στο ΑΣΕΠ μία κατάσταση όλων των Επικουρικών Υπαλλήλων και από εκεί να γίνει διασταύρωση. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε θα προχωρήσουν στη λύση της ακύρωσης των βεβαιώσεων που κατέχουν οι υποψήφιοι και την έκδοση νέων.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε ακόμη, το επικουρικό προσωπικό που εργάζεται πολλά χρόνια και καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εάν δεν είναι στους επιτυχόντες του διαγωνισμού να εξευρεθεί τρόπος να συνεχίσουν να εργάζονται, καθότι οι κενές οργανικές θέσεις είναι 45.000. Ο κ. Κοντοζαμάνης δήλωσε πως θα το εξετάσει και θα απαντήσει σχετικά.

Για τις καθαρίστριες του Δρομοκαϊτείου και των άλλων Νοσοκομείων, είπε ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα και θα εξετάσει την παράταση των συμβάσεων και τη βελτίωση της μοριοδότησης.

Παράλληλα ζήτησε υπόμνημα με τις θέσεις της Ομοσπονδίας.

ΕΣΥΑΣΕΠβεβαιώσεις προϋπηρεσίας