Επεκτείνονται οι ενδείξεις φαρμακευτικού σκευάσματος της Lavipharm και στην ημικρανία

Η Lavipharm ανακοινώνει την επέκταση των ενδείξεων μη συνταγογραφούμενου φαρμάκου σταθερού συνδυασμού παρακεταμόλης, ακετυλοσαλικυλικού οξέος, καφεΐνης για τη θεραπεία της ημικρανίας. Συγκεκριμένα, η χρήση του φαρμακευτικού σκευάσματος προοριζόταν μέχρι πρότινος για την αντιμετώπιση πονοκεφάλου, πονόδοντου, πυρετού, μυαλγιών, αρθραλγιών και πόνων περιόδου, ενώ πλέον ενδείκνυται και για την οξεία αντιμετώπιση των κρίσεων ημικρανίας, με ή χωρίς αύρα, που χαρακτηρίζονται από πόνο τουλάχιστον μέτριας έντασης.

 

Η ημικρανία είναι μία χρόνια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες, μέτριες έως έντονες κεφαλαλγίες, συχνά σε συνδυασμό με μια σειρά από άλλα συμπτώματα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από ημικρανίες, καθιστώντας την πάθηση μία εκ των πιο συνηθισμένων στον γενικό πληθυσμό. Η ηλικιακή ομάδα που είναι πιο επιρρεπής σε ημικρανίες είναι από 35 έως 40 ετών, με τις γυναίκες να έχουν διπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν τη διαταραχή σε σχέση με τους άντρες. Περίπου το 20% των πασχόντων εμφανίζουν συμπτώματα αύρας, ενώ ημικρανίες μπορεί να εμφανίσουν και τα παιδιά, με το 4-5% των εφήβων να πάσχουν από τη διαταραχή.

 

«Η ημικρανία ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο δημιουργώντας μεγάλη δυσκολία στην καθημερινότητα και τη λειτουργικότητά τους, συνεπώς η καλή διαχείρισή της είναι σημαντική τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Υπολογίζεται ότι η ημικρανία είναι η πλέον δαπανηρή νευρολογική ασθένεια στον δυτικό κόσμο. Στη Lavipharm, η παραγωγή και διάθεση αποτελεσματικών φαρμάκων είναι μια αέναη διαδικασία στο καθημερινό μας έργο. Είμαστε περήφανοι για την έγκριση της επέκτασης των ενδείξεων για τη βέλτιστη αντιμετώπιση της ημικρανίας ενός ιστορικού φαρμάκου της εταιρείας μας», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Γιαννουλέας, Chief Operating Officer & Country Manager της Lavipharm.

 

 

Με πορεία 110 ετών, η Lavipharm δραστηριοποιείται στον χώρο του φαρμάκου από το 1911, έχοντας πάντα ως στόχο την αρωγή στο λειτούργημα των ιατρών και φαρμακοποιών, με την παροχή αξιόπιστων θεραπευτικών επιλογών. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται καινοτόμα και αποτελεσματικά προϊόντα, που ανταποκρίνονται στις καθημερινές ανάγκες των ασθενών.

πονοκέφαλοςημικρανίαlavipharm