Επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας στο Νοσοκομείο Λήμνου

Σήμα SOS στέλνει το νοσοκομείο Λήμνου, καθώς τα προβλήματα που επιχειρήθηκαν να λυθούν με την πρόσληψη παθολόγων με μπλοκάκι, δεν είχαν τα απαραίτητα αποτελέσματα.

Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, το καλοκαίρι, μετά την ανάδειξη της ταλαιπωρίας των καρκινοπαθών προσελήφθησαν δύο παθολόγοι με μπλοκάκι, των οποίων όμως η σύμβαση τελείωσε. Έτσι οι ογκολογικοί ασθενείς είναι πάλι στον αέρα καθότι η μόνιμη παθολόγος δεν κάνει χημειοθεραπείες.

Πέραν αυτού, χειρουργεία δεν γίνονται στο Νοσοκομείο. Εδώ και έξι μήνες υπάρχει μόνο ένας επικουρικός χειρουργός που είναι νυχθημερόν στο Νοσοκομείο.

Και σύντομα, τελειώνουν και οι συμβάσεις των επικουρικών ιατρών, δηλαδή της μοναδικής οφθαλμολόγου και των νεφρολόγων. Το οφθαλμολογικό κλείνει γιατί δεν υπάρχει άλλος γιατρός και το νεφρολογικό μένει με έναν μόνο γιατρό, με κίνδυνο να κλείσει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Επίσης αναρτήθηκαν οι μετατάξεις ιατρών προς άλλα νοσοκομεία. Του μοναδικού ουρολόγου οπότε κλείνει η ουρολογική κλινική, του ενός εκ των δύο καρδιολόγων οπότε ο ένας είναι αδύνατον να καλύπτει το νοσοκομείο. Φεύγει επίσης, η μοναδική αιματολόγος.

Ζητώντας και πάλι την παρέμβαση υπουργού, η ΠΟΕΔΗΝ καταλήγει: “Ο τελευταίος ιατρός ήδη κλείνει την πόρτα του Νοσοκομείου”.

ΠΟΕΔΗΝνοσοκομείο Λήμνου