Έρευνα: Η ποιότητα του σπέρματος μετά τη νόσηση από Κορονοϊό

Μια νέα μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό για θέματα αναπαραγωγής “Human Reproduction” και η οποία υπογράφεται από Ιταλούς γιατρούς κάνει λόγο για προβλήματα στο σπέρμα ανδρών που νόσησαν από Κορονοϊό. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι επιστήμονες ανέλυσαν δείγμα σπέρματος από 43 ιαθέντες άνδρες που νωρίτερα είχαν νοσήσει από Κορονοϊό. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, ένας στους τέσσερις άνδρες, δηλαδή οι 11 από τους 43 (ποσοστό 25%) παρουσίασαν απόλυτη έλλειψη σπερματοζωαρίων. Οι τρεις από αυτούς είχαν ολιγοσπερμία ενώ οι οκτώ αζωοσπερμία.
Τα ευρήματα χαρακτηρίζονται άκρως ανησυχητικά καθώς το ποσοστό 25% είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι στον γενικό πληθυσμό. Παράλληλα, ομοίως μεγάλο είναι το ποσοστό μεταξύ ανδρών που είχαν κάνει εισαγωγή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα οι 4 στους 5 παρουσίαζαν αντίστοιχα προβλήματα με το σπέρμα τους. 
 
Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, πριν τη νόσηση των ανδρών από Κορονοϊό δεν είχε παρθεί δείγμα σπέρματος προς εξέταση, προκειμένου να γίνει σύγκριση. Ωστόσο, εκτιμούν ότι συνιστάται η αξιολόγηση της ποιότητας του σπέρματος των ανδρών που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία και οι οποίοι νόσησαν από Κορονοϊό.
ποιότητα σπέρματοςκορονοϊός