Έξι εύκολες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας, για σφιχτά μπράτσα!!!

Βλέπετε ότι τα μπράτσα σας έχουν χαλαρώσει και δεν αισθάνεστε άνετα ώστε να φορέσετε αμάνικα ρούχα; Δεν είστε οι μόνες!

Υπάρχουν δύο κύριες αιτίες χαλάρωσης των μπράτσων σας. Η πρώτη είναι η ηλικία, ενώ η δεύτερη είναι το σωματικό λίπος που έχετε.

Δείτε έξι ασκήσεις γυμναστικής που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε όμορφα φορώντας κοντομάνικα:

1η Άσκηση

Για την πρώτη άσκηση θα χρειαστείτε μια καρέκλα η οποία κατά προτίμηση να ακουμπάει στον τοίχο ώστε να είναι σταθερή.

Ξεκινώντας βάλτε τα χέρια σας στο μπροστινό μέρος από τα μπράτσα της καρέκλας, ενώ το σώμα σας θα είναι μπροστά από την καρέκλα. Τα πόδια σας θα πρέπει να είναι λυγισμένα, ενώ η πλάτη σας θα βρίσκεται κοντά στην καρέκλα.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να λυγίσετε αργά τους αγκώνες σας, ενώ ταυτόχρονα θα χαμηλώνετε το σώμα σας προς το πάτωμα μέχρι τα χέρια σας να σχηματίσουν σχεδόν μια γωνία 90 μοιρών.

Έπειτα, βάλτε δύναμη στα χέρια σας και επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Επαναλάβετε αυτή την άσκηση 10 με 15 φορές.

2η Άσκηση

Εδώ τώρα έχουμε τα push ups, όπου ως γνωστόν θα πρέπει να είστε ξαπλωμένη στο πάτωμα, έχοντας τις παλάμες σας ευθεία κάτω από τους ώμους σα; και τους αγκώνες σας όσο πιο κοντά γίνεται στα πλευρά.

Το επόμενο βήμα είναι να σηκώσετε το σώμα σας μέχρι να τεντώσουν τα χέρια σας. Αν όμως αυτό σας δυσκολεύει κάντε τις γυναικείες κάμψεις, δηλαδή με τα γόνατα να ακουμπάνε στο πάτωμα.

Και εδώ θα χρειαστείτε να κάνεις 10 με 15 επαναλήψεις.

3η Άσκηση

Για την συγκεκριμένη άσκηση μπορείτε να καθίσετε στο πάτωμα έχοντας λυγισμένα τα γόνατα σας ή ακόμη και να μείνετε όρθια, κρατώντας από έναν 2κιλο αλτήρα στο κάθε χέρι.

Ξεκινήστε με τα χέρια σας τεντωμένα πίσω ώστε να είναι στην ευθεία και σιγά σιγά λυγίστε τα προς τα μπροστά μέχρι να φτάσουν δίπλα από το στήθος σας. 15 επαναλήψεις και περνάτε στην επόμενη άσκηση.

4η Άσκηση

Ξαπλώστε σε ένα στρώμα και σηκώστε τα χέρια σας με τα δίκιλα βαράκια επάνω από το στήθος σας, έχοντας τους αγκώνες σας ελαφρώς λυγισμένους και όχι σφιγμένους.

Τώρα λυγίστε τους αγκώνες σας ώστε να έρθουν σε γωνία 90 μοιρών, ώστε τα βάρη να φτάσουν να ακουμπήσουν το πάτωμα. Τέλος, ξαναφέρτε τα χέρια πίσω στην αρχική τους θέση για να επαναλάβετε την άσκηση για 15 φορές.

5η Άσκηση

Για την άσκηση αυτή θα πρέπει τα πόδια σας να είναι ελαφρώς λυγισμένα και η πλάτη σας προς τα μπροστά, χωρίς όμως να λυγίζετε το κάτω μέρος της πλάτης σας.

Τα χέρια θα πρέπει να είναι τεντωμένα κάτω από τους ώμους σας και κρατώντας και πάλι τους αλτήρες σας, θα πρέπει να λυγίζετε τους αγκώνες σας προς τα πίσω, μέχρι να νιώσετε την ωμοπλάτη σας να σας τραβάει. 15 επαναλήψεις και εδώ.

6η Άσκηση

Τέλος, ξαπλώστε στην αριστερή πλευρά σας έχοντας τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα. Έπειτα, ακουμπήστε το αριστερό σας χέρι στον δεξί ώμο, έχοντας την δεξιά παλάμη στο πάτωμα στην ευθεία και προσπαθήστε να σηκώσετε το σώμα σας. Επαναλάβετε 10 φορές και αλλάξτε πλευρά για να συνεχίσετε.