Γαλλία: το 8% των παιδιών άνω των 12 έχουν εμβολιαστεί. Σουηδία: επιπλέον προληπτικά μέτρα

Γαλλία: Σχεδόν το 80% των παιδιών άνω των 12 ετών στη Γαλλία έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19

Σχεδόν το 80% των παιδιών άνω των 12 ετών στη Γαλλία έχει έως τώρα εμβολιαστεί κατά της Covid-19, δήλωσε σήμερα σε βουλευτές ο υπουργός Παιδείας της χώρας Ζαν Μισέλ Μπλανκέρ.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ είπε χθες ότι από τις 15 Δεκεμβρίου, τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, που είναι υπέρβαρα ή αντιμετωπίζουν μια σοβαρή κατάσταση υγείας, θα έχουν επίσης πρόσβαση στον εμβολιασμό κι ότι η κυβέρνηση ελπίζει να μπορέσει να προσφέρει εμβόλια σε όλα τα παιδιά ηλικίας άνω των 5 ετών από τις 20 Δεκεμβρίου.

Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι το 79% των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση, ενώ το 76% έχει λάβει δύο δόσεις.

Για όλες τις ηλικιακές ομάδες, από κοινού, το ποσοστό εμβολιασμού για όσους είναι επιλέξιμοι ανέρχεται σε 90% και 88% αντίστοιχα.

 

Σουηδία-Covid-19: Αυξάνονται τα κρούσματα – Επιπλέον προληπτικά μέτρα

Η Σουηδία θα επανεισαγάγει μια σειρά μέτρων για να αναχαιτίσει την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, προτρέποντας για την τήρηση των ανανεωμένων κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης και τη χρήση της μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, έγινε σήμερα γνωστό από την κυβέρνηση.

«Βλέπουμε μια αυξημένη διασπορά των μολύνσεων, αν και ακόμα σε χαμηλά επίπεδα», δήλωσε η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί προκειμένου η κατάσταση να μην επιδεινωθεί, επομένως σήμερα παρουσιάζουμε επιπλέον προληπτικά μέτρα».

Τα κρούσματα στη Σουηδία άρχισαν να αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες, έπειτα από ένα σχετικά ήρεμο φθινόπωρο. Οι νοσηλείες και ο αριθμός των ασθενών που χρειάζεται να εισαχθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι μεταξύ των χαμηλότερων κατά κεφαλήν στην Ευρώπη, όμως έχει επίσης αρχίσει να αυξάνεται.