Γιατί η μυρωδιά του συντρόφου μας, μπορεί να μας χαλαρώσει και να κοιμηθούμε καλύτερα

 

Όταν ο αγαπημένος σας δεν είναι κοντά σας, πολλές φορές θέλετε κάτι δικό του, ένα μπλουζάκι, ένα φούτερ να κρατήσετε κοντά σας, ιδιαίτερα τις νύχτες. Το ξέρατε ότι και η επιστήμη υποστηρίζει ότι η μυρωδιά του αγαπημένου σας προσώπου μπορεί να σας βοηθήσει στον ύπνο;

Η μυρωδιά από το t-shirt ή από ένα άλλο ρούχο του αγαπημένου σας προσώπου,  σας κάνει να νιώθετε ότι είναι πιο κοντά σας. Σας κάνει να  τους σκέφτεστε και να ξανανιώθετε  τα κοινά σας συναισθήματα και  όσα ζήσατε μαζί.  Δεν είναι φετίχ, είναι απλά κάτι που δίνει ευχαρίστηση. 

Επιπλέον, αυτό έχει πλέον επικυρωθεί από την επιστήμη. Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι η μυρωδιά του συντρόφου έχει χαλαρωτική επίδραση στον εγκέφαλο.  Στην πραγματικότητα, μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε.

Επομένως, όταν δεν μπορείτε να είστε με τον σύντροφό σας, είναι καλή ιδέα να έχετε κοντά σας ένα πουλόβερ ή ένα μπλουζάκι.  Οι αισθήσεις σας θα ανακουφιστούν  και θα κάνετε πιο βαθύ και ξεκούραστο ύπνο

Η μυρωδιά του συντρόφου σας, βελτιώνει τον ύπνο 

Αγαπάτε τον σύντροφό σας για αυτό που είναι ή για το πώς μυρίζει; Περίεργη ερώτηση. Ίσως.  Στην πραγματικότητα είναι πολύ σχετική. Η μυρωδιά αποτελεί ένα σημαντικό συστατικό της έλξης και παίζει ρόλο και στη σεξουαλική έλξη. Τα χημικά σήματα που στέλνει ο σύντροφός σας είναι μια ισχυρή και απαραίτητη μορφή επικοινωνίας.

Κάθε άτομο έχει τη δική του μοναδική μυρωδιά. Αυτό οφείλεται στις φερορμόνες που εκκρίνονται από τους αποκρινείς αδένες. Αυτά τα σήματα φτάνουν στους οσφρητικούς υποδοχείς του εγκεφάλου, ενεργοποιώντας συγκεκριμένα συναισθήματα.

Όμως δεν θα έχει το άρωμα όλων των ανθρώπων, το ίδιο αποτέλεσμα πάνω σας.  Ο σύντροφός σας έχει μια μοναδική μυρωδιά και ο εγκέφαλός σας αναγνωρίζει το δέσιμο μαζί του και την ανάγκη σας να είστε κοντά του.

Ιδιαίτερα αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο όταν ο σύντροφός σας δεν είναι κοντά, μην πάρετε υπνωτικά χάπια ή βοηθήματα ύπνου!! Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Psychological Science, η τοποθέτηση του t-shirt του συντρόφου σας στο μαξιλάρι σας μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλά.

Τι έδειξε μελέτη

Η Δρ Marlise Hofer του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας πραγματοποίησε μελέτη με ζευγάρια στην οποία φάνηκε πως όσοι κοιμήθηκαν με κάποιο ρούχο του συντρόφου τους, έκαναν καλύτερο και βαθύτερο ύπνο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η μυρωδιά του συντρόφου έχει χαλαρωτικό αποτέλεσμα.

 

Αγάπη και η αίσθηση της όσφρησης: ένας αναμφισβήτητος σύνδεσμος

Η αγάπη και η αίσθηση της οσμής σχετίζονται μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα, η έλξη και η οσφρητική αίσθηση σχηματίζουν έναν αδιαμφισβήτητο δεσμό ο οποίος είναι παρών σε κάθε χάδι, επιθυμία και σκέψη που έχετε για το αγαπημένο σας πρόσωπο. Επιπλέον, όταν είστε μακριά από αυτόν που αγαπάτε, χάνετε τη μυρωδιά τους.  Αυτό που σας λείπει είναι η ιδιαίτερη μυρωδιά τους, η οποία είναι ιδιαίτερα μαγευτική για εσάς.

Ορισμένες μελέτες επιβεβαιώνουν αυτήν τη σημαντική σχέση. Στην πραγματικότητα, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Δρέσδης διεξήγαγε μελέτες και ανακάλυψε ότι τα άτομα χωρίς αίσθηση οσμής είναι λιγότερο ασφαλή και έχουν μεγαλύτερα προβλήματα στο να χτίσουν ρομαντικές σχέσεις.

Γι’ αυτό το λόγο, η μυρωδιά του συντρόφου σας είναι ένα ακόμη πρίσμα στο καλειδοσκόπιο, που αναγνωρίζουμε ως αγάπη και έλξη. Είναι μια αόρατη γλώσσα επικοινωνίας που περνάει από το δέρμα στα βάθη του εγκεφάλου,  σας χαροποιεί και ενισχύει τα αισθήματα ευεξίας, ισορροπίας και ευτυχίας.

ΣύντροφοςΜυρωδιάsexερωτικοί σύντροφοι