Η DEMO ABEE θα κυκλοφορήσει σκεύασμα Δεξαμεθαζόνης στην Ελλάδα, ως όπλο για την αντιμετώπιση τυχόν δεύτερου κύματος COVID – 19

Η Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO με 4 μονάδες παραγωγής στο Κρυονέρι Αττικής, μέσα στους επόμενους μήνες θα κυκλοφορήσει το σκεύασμα με  στόχο να προσφέρει στην ιατρική κοινότητα ένα ακόμη όπλο για την αντιμετώπιση τυχόν δεύτερου κύματος COVID – 19. Η παραγωγική δυναμική της εταιρείας είναι ιδιαίτερα μεγάλη στη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων, που είναι τα ενέσιμα διαλύματα μικρού όγκου σε γυάλινες φύσιγγες. Επιπλέον η σύνθεση του προϊόντος της DEMO δεν περιέχει συντηρητικά (preservative-free formula), τα οποία υπάρχουν σε άλλα αντίστοιχα ενέσιμα σκευάσματα δεξαμεθαζόνης.

  • Η δεξαμεθαζόνη είναι ένα συνθετικό κορτικοστεροειδές φάρμακο που χρησιμοποιείται στην καθημερινή κλινική πράξη σε πλήθος θεραπευτικών επεμβάσεων λόγω της ισχυρής αντιφλεγμονώδους και ανοσοκατασταλτικής του δράσης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) πριν από λίγες ημέρες, μέσω του γενικού διευθυντή του οργανισμού, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιστημονική επιτυχία βρετανών ερευνητών οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι η δεξαμεθαζόνη μειώνει τη θνητότητα των ασθενών που πάσχουν από βαριάς μορφή Covid-19. Η ανακοίνωση αυτή, που αφορά την πρώτη επιστημονικά τεκμηριωμένη θεραπεία για τη νόσο, ήρθε τη στιγμή που οι θάνατοι από την πανδημία του νέου κορωνοϊού ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο.

Μεγάλος αριθμός ασθενών με σοβαρή νόσο Covid-19 αναπτύσσουν ένα είδος συστηματικής φλεγμονώδους απόκρισης η οποία οδηγεί σε βλάβες του πνευμονικού παρεγχύματος και σε πολυοργανική ανεπάρκεια. Τα πρώιμα αποτελέσματα αρκετών μελετών έδειξαν ότι η ισχυρή αντιφλεγμονώδης δράση των κορτικοστεροιδών φαρμάκων και συγκεκριμένα της δεξαμεθαζόνης, του παλαιού και φθηνού αλλά σε πολλές περιπτώσεις αναντικατάστατου αυτού φαρμάκου, μπορεί να αποτρέψει ή έστω να μετριάσει τις σοβαρές και σε πολλές περιπτώσεις θανατηφόρες επιδράσεις του νέου κορωνοϊού.

Η επεξεργασία των πρώτων αποτελεσμάτων από μια μεγάλη πολυκεντρική, τυχαιοποιημένη, ανοιχτή κλινική δοκιμή σε νοσηλευόμενους ασθενείς στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά. Συγκεκριμένα η μελέτη RECOVERY έδειξε ότι οι ασθενείς με βαριάς μορφής Covid-19 και ειδικά εκείνοι που απαιτούσαν μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και τυχαιοποιήθηκαν να λάβουν δεξαμεθαζόνη, είχαν μειωμένο ποσοστό θνησιμότητας κατά 33% συγκριτικά με τους ασθενείς που έλαβαν συμβατική θεραπεία. Σημαντικά επίσης μειωμένο κατά 20% ήταν το ποσοστό θνησιμότητας και σε μη διασωληνωμένους ασθενείς που λάμβαναν μόνο οξυγόνο. Με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής, οι διεθνείς οργανισμοί (ΠΟΥ, NHI κα) έδωσαν το πράσινο φώς για τη χρήση της δεξαμεθαζόνης σε ασθενείς με βαριάς μορφή νόσο Covid-19.

H DEMO, όπως και όλες οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να διασφαλίσουν ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης καθώς και τα φαρμακεία σε ολόκληρη τη χώρα θα έχουν στη διάθεση τους τα φάρμακα που χρειάζονται οι ασθενείς. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποδεικνύεται ένας κλάδος στρατηγικής σημασίας για την επιβίωση της χώρας. Στα βασικά φάρμακα η Ελλάδα δεν εξαρτάται από το κλείσιμο των συνόρων και τους περιορισμούς κυκλοφορίας. Παράγουμε τα δικά μας ελληνικά φάρμακα και εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών σε αυτά.                                                        

Η εταιρεία, ως ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Ευρώπης στη παραγωγή ενεσίμων είναι από το 1965 κατά βάση στη νοσοκομειακή αγορά εγχώρια και διεθνή αφού εξάγει σε 85 χώρες. Στέκεται δίπλα στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της χώρας και κυρίως στους ασθενείς αυτές τις δύσκολες στιγμές με τη ευχή να βγούμε όλοι γρήγορα και υγιείς από αυτή τη κρίσιμη κατάσταση που έπληξε όλο σχεδόν τον πλανήτη και την ανθρωπότητα.

DEMOΚοροναϊόςδεξαμεθαζονη