Η ELPEN στηρίζει τις νεοφυείς επιχειρήσεις

Η ELPEN είναι επίσημος υποστηρικτής στην πρωτοβουλία «Elevate Greece», που έχει αναλάβει η Ελληνική Κυβέρνηση, με στόχο τη χαρτογράφηση νεοφυών επιχειρήσεων και την υποστήριξη της ανάπτυξής τους. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία συμμετείχε και στα Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας «Elevate Greece» 2021», που πραγματοποιήθηκαν φέτος για πρώτη φορά, με στόχο την επιβράβευση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Η τελετή βράβευσης των Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου 2021 παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κι εντάχθηκε στις παράλληλες εκδηλώσεις της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της καινοτομίας, η ELPEN επιβράβευσε την νεοσύστατη επιχείρηση «Gizelis Robotics» για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του πρώτου αυτόνομου “made in Greece” ρομπότ απολύμανσης Robotsafe™. Ειδικότερα, η εταιρεία παρείχε χρηματικό έπαθλο στη συγκεκριμένη “start up”, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητάς της στον τομέα της καινοτομίας. Με τεχνολογίες ξηράς εκνέφωσης και υπεριώδους ακτινοβολίας, το Robotsafe™ κατασκευάστηκε για εταιρικούς χώρους, αποθήκες, ξενοδοχεία, αεροδρόμια και υγειονομικούς χώρους, με στόχο την αντιμετώπιση των επειγουσών υγειονομικών συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Η παράδοση του χρηματικού επάθλου έγινε από τον Αντιπρόεδρο της ELPEN, κ.Θεόδωρο Τρύφων, ο οποίος ανέφερε σχετικά «Επενδύοντας σε ετήσια βάση περισσότερο από το 10% του τζίρου της σε προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης, η ELPEN δεν θα μπορούσε παρά να σταθεί αρωγός σε μια πρωτοβουλία που προάγει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Το υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει η χώρα μας αποτελεί άλλωστε το σημαντικότερο εχέγγυο για την ανάδειξή της σε ένα παραγωγικό και ερευνητικό κόμβο για όλη την Ευρώπη. Είναι επομένως ξεκάθαρο, πως η ανάπτυξη ενός ισχυρού πνεύματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας θα συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της εθνικής μας οικονομίας και την εδραίωση αναπτυξιακών ρυθμών, επιφέροντας σημαντικά οφέλη για την κοινωνία.».

Αποτελώντας την επίσημη ψηφιακή πύλη για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, το Elevate Greece έχει ως απώτερο σκοπό την ανάδειξη ενός ισχυρού οικοσυστήματος καινοτομίας για τη χώρα μας. Η μέχρι σήμερα λειτουργία του έχει οδηγήσει στη διαμόρφωση μιας λίστας που αποτελείται από 451 νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 4.380 εργαζομένους. Με τη λειτουργία του Elevate Greece η Πολιτεία στοχεύει στην παροχή εξειδικευμένων κινήτρων στις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Στα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας συμμετείχαν 250 νεοσύστατες (start ups) επιχειρήσεις, που είναι εγγεγραμμένες στο δίκτυο Elevate Greece. Η ένταξή τους σε αυτό έχει γίνει κατόπιν της επίσημης πιστοποίησης που έλαβαν από την αρμόδια αρχή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ).

ELPEN