Η επιτροπή αξιολόγησης των διοικητών νοσοκομείων

Επιτροπή Αξιολόγησης των υποψηφίων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων συγκροτείται μετά τη σχετική απόφαση του υφυπουργού Υγείας. Πρόεδρος της επιτροπής ορίζεται η Γενική Γραμματέας Λίλιαν-Βενετία Βιλδιρίδη και μέλη τα εξής:

  • Ευγενία Γιαννιουδάκη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Υποστήριξης.
  • Δάφνη Καϊτελίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).
  • Μαρία Λάμπρη, Σύμβουλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).
  • Νικόλαος Βασιλείου, Διευθύνων Σύμβουλος «Bright Ειδικός Φωτισμός Α.Ε.».

Τα κριτήρια διορισμού των νέων Διοικητών και υποδιοικητών στα νοσοκομεία θα περιγράφονται σε νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών στις αρχές Οκτωβρίου. Σύμφωνα με όσα αναμένεται να ισχύσουν και σε άλλους φορείς του δημοσίου, οι υποψήφιοι θα εγγράφονται σε ψηφιακή πλατφόρμα , στην οποία θα καταθέτουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα τυπικά τους προσόντα για τη συγκεκριμένη θέση, αλλά και την επαγγελματική ή ακαδημαϊκή τους εμπειρία.

Σημειώνεται ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρχίσει και η αξιολόγηση όλων των νυν διοικητών και υποδιοικητών των νοσοκομείων όλης της χώρας. Στο επίκεντρο της αξιολόγησης, όπως είναι αναμενόμενο, θα τεθεί η οικονομική διαχείριση και η τήρηση των νοσοκομειακών προϋπολογισμών.

διοικητές νοσοκομείωνΛίλιαν-Βενετία Βιλδιρίδη