Η Ινδία θα ξεκινήσει τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12 έως 14 ετών κατά του COVID-19

Η Ινδία θα αρχίσει να χορηγεί εμβόλια για την COVID-19 σε παιδιά ηλικίας 12 έως 14 ετών από τις 16 Μαρτίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, καθώς τα σχολεία ανοίγουν ξανά σε όλη τη χώρα με τυπικούς περιορισμούς εν μέσω σημαντικής πτώσης. σε περιπτώσεις.

Η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να αφαιρέσει την προϋπόθεση της συννοσηρότητας για άτομα άνω των 60 ετών για να λάβουν αναμνηστικό εμβόλιο, ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση .

Η Ινδία έχει μέχρι στιγμής εμβολιάσει παιδιά ηλικίας 15 ετών και άνω. Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, περισσότερα από 90 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας μεταξύ 15 και 17 ετών έχουν εμβολιαστεί, κυρίως χρησιμοποιώντας το εγχώριο εμβόλιο Covaxin της Bharat Biotech.

Το τρίτο κύμα κρουσμάτων COVID-19 στην Ινδία που προκλήθηκε από την παραλλαγή Omicron υποχώρησε, με τη χώρα να αναφέρει 2.503 μολύνσεις τη Δευτέρα σε σύγκριση με περισσότερες από 300.000 στα τέλη Ιανουαρίου.

Το υπουργείο Υγείας είπε ότι τα παιδιά ηλικίας 12 έως 14 ετών θα εμβολιαστούν με το Corbevax της εταιρείας παραγωγής εμβολίων Biological E. Ltd, το οποίο έλαβε έγκριση έκτακτης χρήσης τον Φεβρουάριο για παιδιά ηλικίας 12 έως 18 ετών.

Με πληροφορίες από το Reuters