Η μετάλλαξη Δέλτα και οι ανεμβολίαστοι. Τι λένε οι ειδικοί.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού θα επικρατήσει τους επόμενους μήνες σε όλο τον πλανήτη.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και στη χώρα μας, ιδιαίτερα στους πληθυσμούς των ανεμβολίαστων, στα παιδιά και σε όσους είναι ανοσοκατεσταλμένοι και δεν απέκτησαν ανοσία μετά τον εμβολιασμό, όπως αναφέρει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) σε ανάρτηση του στο Facebook.     Επομένως, όπως λέει, «να μην εκπλαγούμε, αν δούμε αύξηση των κρουσμάτων στους πληθυσμούς των ανεμβολίαστων και αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία μας. Τα νοσοκομεία θα επιβαρυνθούν αδικαιολόγητα και αυτό θα έχει ως αποτελέσματα τη μείωση της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας για τους ασθενείς που δεν πάσχουν από τη νόσο Covid-19».

Ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου

Πρέπει να πεισθούν σκεπτικιστές και αρνητές του εμβολίου ώστε να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης. Οι μη εμβολιασμένοι θα μολυνθούν από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού, προειδοποίησε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι.

«Εάν δεν πείσουμε ένα μέρος της ομάδας των σκεπτικιστών και των αρνητών για το νόημα του εμβολιασμού, δεν θα επιτύχουμε την ανοσία της αγέλης. Όποιος δεν εμβολιαστεί, αργά ή γρήγορα θα μολυνθεί από τον κορονοϊό, λόγω της μεγαλύτερης μεταδοτικότητας του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα», τόνισε.

«Απαιτείται εκτεταμένη εμβολιαστική κάλυψη του ενήλικου πληθυσμού. Τα παιδιά αποτελούν το 17 έως 18% του πληθυσμού. Για αυτά, το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα είναι σε μεγάλο βαθμό ακίνδυνο, έτσι ώστε είναι πιθανό να συνεχίσει να ισχύει η εκτίμηση ότι ο εμβολιασμός δεν μπορεί να συνιστάται για παιδιά. Δεν μπορούμε να εμβολιάσουμε τα παιδιά απλώς για να προστατεύσουμε την κοινωνία», συνέχισε.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

front-storiesανεμβολίαστοιΜετάλλαξη ΔέλταΠαραλλαγή ΔέλταΗλίας Μόσιαλος