Η νέα σειρά περιποίησης δέρματος του Brad Pitt εμπνευσμένη από το κρασί: Τι πιστεύουν οι ειδικοί

  • Ο Brad Pitt λάνσαρε μια νέα σειρά περιποίησης δέρματος χωρίς φύλο με συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των σπόρων σταφυλιού και των βοτάνων, που υπόσχονται να επιβραδύνουν τη γήρανση.
  • Οι δερματολόγοι πιστεύουν ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία πίσω από τα συστατικά πριν το συστήσουν.
  • Άλλα συστατικά υποστήριξης της γήρανσης, συμπεριλαμβανομένης της ρετινόλης, έχουν πιο ισχυρά δεδομένα για υποστήριξη της χρήσης.

Ο Μπραντ Πιτ παίρνει μια γεύση από τη βιομηχανία ομορφιάς με μια νέα σειρά περιποίησης δέρματος που υπόσχεται να βοηθήσει τους ανθρώπους να γεράσουν σαν το καλό κρασί.

Η νέα σειρά, Le Domaine , είναι μια κοινή προσπάθεια μεταξύ του Pitt και των παραγωγών βιολογικών κρασιών της οικογένειας Perrin. Τα προϊόντα περιλαμβάνουν κρέμες και ορούς και κοστίζουν από 80 έως 385 δολάρια και διατίθενται σε μικρά μπουκάλια από ανακυκλωμένο γυαλί κατασκευασμένα με επαναχρησιμοποιημένα μέρη βαρελιών κρασιού.

Το Le Domaine ισχυρίζεται ότι έχει αποκαλύψει το μυστικό για την επιβράδυνση της γήρανσης με ένα ζευγάρι αποκλειστικά, κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ενεργά συστατικά. Το πρώτο, το GSM10, κατασκευάζεται, εν μέρει, από στέμφυλα από σπόρους grenache και σπόρους syrah. Ο ιστότοπος της σειράς λέει ότι αυτά τα συστατικά δρουν για να σταματήσουν την καταστροφή του κολλαγόνου, έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και εξισορροπούν το δέρμα.

Το δεύτερο, το ProGR3, λέγεται ότι μειώνει τα ορατά σημάδια γήρανσης χρησιμοποιώντας φυσικά μόρια που βρίσκονται σε φυτικά εκχυλίσματα, μοσχεύματα αμπέλου, χαμομήλι και πράσινο τσάι.

Αν και η σειρά προβάλλει  οφέλη για τη γήρανση, ο Pitt απομυθοποίησε με ενδιαφέρον την ιδέα ότι μπορείς να «σταματήσεις το ρολόι» σε μια συνέντευξη.  «Δεν θέλω να ξεφύγω από τα γεράματα», είπε ο Πιτ ενώ συζητούσε τη σειρά με τη Vogue. «Είναι μια ιδέα από την οποία δεν μπορούμε να ξεφύγουμε και θα ήθελα να δω τον πολιτισμό μας να την αγκαλιάζει λίγο περισσότερο, μιλώντας για αυτήν με αυτούς τους όρους».

Τελικά, η Δρ Viktoryia Kazlouskaya, δερματολόγος με Khrom Dermatology, Brooklyn, NY, λέει ότι οι προσεγγίσεις στα φυσικά σημάδια γήρανσης είναι τόσο διαφορετικές όσο και οι γεύσεις στο κρασί. Μερικοί αισθάνονται νέοι μέσα τους και θέλουν η εμφάνισή τους να ταιριάζει με αυτό. Άλλοι βλέπουν τις γραμμές και τις ρυτίδες ως σημάδια μιας καλής ζωής και άλλοι προτιμούν ένα μείγμα.

«Κάθε προσέγγιση αντικατοπτρίζει την έκφραση του αυθεντικού εαυτού, καθώς η αυθεντικότητα σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους», λέει η Kazlouskaya. «Δεν υπάρχει ντροπή στην επιθυμία να ταιριάξουμε την εσωτερική ενέργεια με την εξωτερική και οι πρακτικές αντιγήρανσης θα παραμείνουν μαζί μας για τα επόμενα χρόνια».

Θα βοηθήσει όμως η νέα επιδρομή του Pitt στην ομορφιά τους ανθρώπους που θέλουν να επιβραδύνουν τα σημάδια της γήρανσης; Δείτε τι λένε δερματολόγοι και ερευνητές.

Τι λέει η επιστήμη για τη νέα σειρά του Pitt

Τα ενεργά συστατικά της σειράς του Pitt είναι νέα. Αλλά μερικά από τα συστατικά τους, όπως οι σπόροι syrah, είναι εμπνευσμένα από το κρασί.

Το κρασί, ιδιαίτερα το κόκκινο, έχει τη φήμη ότι παρέχει ορισμένα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος. Όμως τα πρόσφατα στοιχεία είναι αντιφατικά.

Στην πραγματικότητα, έρευνα από το 2019 έδειξε ότι η κατανάλωση κρασιού θα μπορούσε να αυξήσει τα σημάδια γήρανσης του προσώπου, συμπεριλαμβανομένου του πρηξίματος κάτω από τα μάτια. Ωστόσο, η φυτική ένωση ρεσβερατρόλη, που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της βλάβης των κυττάρων,προτάθηκε μια παλαιότερη κριτική του 2010.

 

Επιβράδυνση των επιπτώσεων της γήρανσης στο δέρμα

Αν και η γήρανση είναι μια φυσική διαδικασία που δεν μπορεί να σταματήσει, οι ειδικοί λένε ότι ορισμένα από τα αποτελέσματά της μπορούν να επιβραδυνθούν.

Αν και δεν είναι τόσο εύκολο όσο το 1-2-3, ο Dr. Jeremy Fenton του Schweiger Dermatology Group στη Νέα Υόρκη έχει απλοποιήσει τις συμβουλές του για ασθενείς που αναζητούν προϊόντα που βοηθούν στη μείωση των σημαδιών της γήρανσης σε μια διαδικασία τριών βημάτων:

1. Αντηλιακό

2. Ρετινοειδές ή ρετινόλη (αν το δέρμα σας μπορεί να το ανεχθεί)

3. Τοπικά αντιοξειδωτικά προϊόντα/οροί

Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογικής Εταιρείας συνιστά τη χρήση αντηλιακού ευρέος φάσματος τουλάχιστον SPF 30 και άνω και την επανεφαρμογή κάθε δύο ώρες όταν εκτίθεται στον ήλιο για προστασία από τη γήρανση και τον καρκίνο του δέρματος.

Έρευνα από το 2019προτείνει το ρετινοειδές, ένα παράγωγο της βιταμίνης Α, έχει οφέλη για τη φροντίδα του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των αντιρυτιδικών ιδιοτήτων.

Άλλοι δερματολόγοι λένε ότι οι βιταμίνες C και E είναι δύο από τα αντιοξειδωτικά συστατικά που βρίσκονται σε ορισμένους ορούς και προϊόντα που προτείνουν στους ασθενείς να εξετάσουν.

Μια ανασκόπηση του 2020 προτείνει  τη χρήση βιταμινών C και Ε θα μπορούσε επίσης να μειώσει τα σημάδια γήρανσης.