Ηνωμένο Βασίλειο: Η υπερφαγία κατά τη διάρκεια του lockdown ενοχοποιείται για την τεράστια αύξηση της ουρικής αρθρίτιδας

Η ουρική αρθρίτιδα έχει αυξηθεί στην Αγγλία, με τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής κατά τη διάρκεια του lockdown να κατηγορείται για την άνοδο.

Τα κρούσματα της ασθένειας που συνήθως συνδέονται με μια υπερβολική διατροφή πλούσιων αυξήθηκαν περισσότερο από 15 τοις εκατό την τριετία έως το 2021/2022 σε συνολικά 236.000, δείχνουν τα προσωρινά δεδομένα του NHS England.

Τα δεδομένα αντιστοιχούν με έρευνες που διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι έτρωγαν περισσότερο και ασκούνταν λιγότερο σε περιόδους καραντίνας από τον Μάρτιο του 2020 και μετά.

Η ουρική αρθρίτιδα είναι ένας τύπος αρθρίτιδας που προκαλεί έντονο πόνο στις αρθρώσεις. Μπορεί να οδηγήσει σε ζεστό, πρησμένο κόκκινο δέρμα γύρω από μια προσβεβλημένη άρθρωση και μπορεί να επηρεάσει τα χέρια, τα πόδια, τα γόνατα, τους αγκώνες και τους καρπούς. Μια έξαρση μπορεί να διαρκέσει μια εβδομάδα.

Η πάθηση αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 2.640 π.Χ. από τους Αιγύπτιους και αργότερα αναφέρθηκε από τον Ιπποκράτη – τον αρχαίο Έλληνα γιατρό που θεωρούνταν ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής – ως η «αβάδιστη ασθένεια».

Τα δεδομένα από το Evergreen Life , μια εφαρμογή που παρέχει δεδομένα στην κυβέρνηση για την υγεία περίπου 800.000 χρηστών, διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι ασκούνταν λιγότερο και κέρδιζαν βάρος καθώς προχωρούσε η πανδημία.

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες είπαν ότι οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες ήταν οι κύριοι λόγοι πίσω από την αύξηση του βάρους τους.

Άλλες μελέτες έδειξαν αύξηση της ανθυγιεινής διατροφής κατά τη διάρκεια του lockdown, με το Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Μελετών (IFS) να διαπιστώνει ότι η κατανάλωση θερμίδων ήταν πολύ υψηλότερη από το συνηθισμένο το 2020.

Ο αριθμός των θερμίδων που καταναλώθηκαν από τα φαγητά σε πακέτο ήταν διπλάσιος από τον μέσο όρο, ενώ οι θερμίδες που καταναλώθηκαν από τα σούπερ μάρκετ ήταν 10 τοις εκατό υψηλότερες.

Η κυβέρνηση ξεκίνησε μια στρατηγική για την παχυσαρκία την ίδια χρονιά που στοχεύει στη διαφήμιση και τις προωθητικές ενέργειες για πρόχειρο φαγητό

ουρική αρθρίτιδα